Vuoden 2023 allaslajien AIDA -kisat kilpaillaan Jejun saarella Etelä Koreassa 10.-17.6. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät lisää linkkejä kilpailun tiedotukseen ja livestreamiin sekä sosiaaliseen mediaan. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

sunnuntai 17. kesäkuuta 2007

Eero Soralahti

Ensimmäinen varsinainen tutustumiseni vapaasukellukseen tuli suorittaessani asepalvelusta merivoimien sukeltajakurssilla vuonna 1998. Pian sen jälkeen kokeilin puolivahingossa syvyyssukellusta ilman laitteita ja menetin sydämeni välittömästi vapaasukellukselle. Tämän jälkeen olen sukeltanut laitteilla lähinnä vain ollessani aseella uhattuna. Ensimmäiset neljä vuotta vapaasukelluksen parissa kuluivat ensisijaisesti vedestä nauttimisesta ja rentoutumista opetellessa. Muutama vuosi sitten päätin kuitenkin kokeilla rajojani kilpailuissa ja samalla harjoitteluni muuttui aiempaa määrätietoisemmaksi.

Tällä hetkellä ”suurena tavoitteenani” on allaslajien osalta ensimmäisenä Suomessa rikkoa dynamicin 200 metrin rajapyykki ja tulevat Mariborin MM-kilpailut ovat yksi näytönpaikka matkalla kohti unelmaani! Toivon kuitenkin, että Mariborin kisojen jälkeen voin loppukesäksi keskittyä pelkästään syvyyssukellukseen, joka mielestäni on vähintäänkin yhtä mielenkiintoista kuin pituussukellus. Mariborissa kilpailen kaikissa kolmessa lajissa.


Ei kommentteja: