Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

torstai 18. syyskuuta 2014

Ensimmäinen static harjoituspäivä - First static training day. Aida Team World Championship 2014


Tänään Mikko P, Mikko A ja Antero treenasivat altaassa staattista hengenpidätystä ja samalla testasivat kisapaikkaa lauantaista kisaa varten. 
...

Today Mikko P, Mikko A and Antero trained for the Saturday's static competition and tested the pool. Mikko Anttonen teki varovaisesti hengenpidätyksiä FRC:nä eli passiivisen uloshengityksen jälkeen (hämätäkseen muita joukkueita suorituskyvystään).  Mikko teki rennot suoritukset 3 min, 4 min ja 4 min 15 sek ja oli tyytyväinen suorituksiinsa. Suorituksissa auttoi myös Mikon itsensä nauhoittama rentoutusnauhoitus, jossa Mikko itse rauhallisesti coachaa itseään.

...

Mikko Anttonen did statics on FRC (passive exhale) to scam the other competitors of his real skills. He did relaxed 3 min, 4 min and 4 min 15 sec and was very happy with his results. He was listening a relaxation tape in which he is talking calmly to himself. 


Mikko Pöntinen did 7 min 10 sek, 6 min 30 sek, 6 min 30 sek, 6 min 50 sek and 7 minuuttia. Niskat tyristen, sanoi Mikko A.

...

Mikko Pöntinen did 7 min 10 sec, 6 min 30 sec, 6 min 30 sec, 6 min 50 sec and 7 min. Antero Joki teki 6 minuuttia.

...

Antero Joki did 6 min.Ja ylläolevassa kuvassa olen myös minä. Ihan pikkuinen laiteongelma myös nyt ilmaantui, joten vedenalaiskuvat saattavat tästä eteenpäin olla lähinnä neliöitä. Mutta ei huolia, kaikki hyvin. Ehkä minusta tulee sitten maailman ensimmäinen pelkästään neliöitä kuvaava vedenalaiskuvaaja.
...

And this above is me. I was having a slight little problem with my gear. From now on I will probably be photographing squares. I love squares. Nothing wrong with them :D. I might become the square underwater photographer when I grow up so there you go :D.Johanna kellottaa ja mittaa poikien sykettä. Suunto Ambit3. 

...

Johanna is coaching and using all the watches we have. Heart rate during the static - quite interesting to see what it is. Suunto Ambit3.

Mikko Pöntinen ja Goran Colak.

...

Mikko Pöntinen and Goran Colak.


Venäjän tiimi treenaa.

...

The Russian team training.
Treenien jälkeen päivä jatkui leväten ja valmistautuen seuraavaan päivään. Mikon ja Mikon päivään kuului myös kukkien keräily paahtavassa Sardinian keskipäivän auringossa. Iltapäivällä treenattiin pituussukellusta, ihan omilla räpylöillä jotka onneksi olivat jo täällä. Kukat olivat kiitokset Katyalle, joka ystävällisesti lainasi pinkkiä pukuaan Mikko A:lle.

Pojat testasivat myös altaan pohjalle laitettua köyttä, jonka käytöstä äänestetään ennen pituussukelluskilpailua. Suomen tiimi on asiasta sitä mieltä, että köyttä ei sukeltaessaan näe, mutta se ei myöskään haittaa vaikka se altaan pohjalla olisikin.

...

After training the team was relaxing and getting ready for official static training which is tomorrow. Mikko and Mikko were picking flowers in the hot Sardinian midday sun. In the afternoon it was time for DYN training, with their own monofins which we found at the airport. The flowers were for Katya, who gave the pink wetsuit for Mikko A. to use. 

The boys also tested the rope at the bottom of the pool. Team Finland thought that oh well, can't really even see the rope but it doesn't bother them either so whichever way the vote goes it will be fine.
Tämä on Elina ja Johanna osuus tätä postausta.

...

This is the Elina and Johanna part of this post. 
Daan Verhoeven, paras vedenalaiskuvaaja. Vähän naureskelee ehkä mulle ja mun ongelmille :).

....

Daan Verhoeven, one of the best underwater photographers. Might be slightly laughing at me and my problems with my gear :).

____

Also check Elina's blog www.blog.elinamanninen.com and twitter.Avajaispäivä - Aida Team World Championship 2014


Tänään on avajaispäivä. Ja välipäivä treeneistä. Kisan piti alkaa syvyyssukelluksilla, mutta ilma on tuulinen ja meressä isot aallot, joten kisajärjestystä on vaihdettu ja ensimmäinen laji on staattinen hengenpidätys. Kisapäivä on 20.9, eli treenaamme altaalla tulevat päivät ennen kisapäivää. Ilma on mukavan lämmin vaikka onkin vähän tuulinen. Antero treenaili jo ja muu tiimi teki suunnitelmia tulevien päivien osalle.


Mikosta piti ottaa kuva :).


Paikalle oli saapunut myös jo Kroatian joukkue ja Goran Colak. Juttelimme altaasta. Onko se hyvä vai ei. Suomen joukkueen mielestä allas on oikein hyvä, mutta monet eivät ole tottuneet sukeltamaan altaassa joka syvenee. Lähipäivien aikana selviääkin miten altaassa sukelletaan - apuköyden kanssa vai ilman ja monenko laatikon päällä seistään staattisen hengenpidätyksen aikana.Antero ja staattinen hengenpidätys.Japanin naisjoukkue treenaamassa.Tänään oli myös ilmoittautumispäivä. Ja kaikki hyvin joten joukkueemme saa sukeltaa :). Paikalla on myös 14 lääkäriä, joten vaikka jokainen maa saa halutessaan käyttöönsä oman lääkärin.(Hotellimme kahvilasta saa ehkä parhaat cafe americanot sanoo Elina).


Meillä oli vielä tunti aikaa ennen avajaisia, joten lähdimme kävelylle katsomaan merta.

... ja ottamaan pari kuvaa.Ja kauppaan...Avajaiset alkamassa. 


The celebs :D.


Daan Veerhoeven kuvaa kisat sekä veden alla että päällä :).

Kellot laitetaan viralliseen kisa-aikaan. Avajaisten jälkeen ihastelemme vielä allasta ja käymme syömässä. Ja sitten nukkumaan, koska aamulla aikaisin hyppäämme altaaseen.