Vuoden 2023 allaslajien AIDA -kisat kilpaillaan Jejun saarella Etelä Koreassa 10.-17.6. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät lisää linkkejä kilpailun tiedotukseen ja livestreamiin sekä sosiaaliseen mediaan. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

sunnuntai 4. kesäkuuta 2023

Olavi Paananen


Moi!

Olen 42-vuotias vapaasukeltaja Espoosta. Sukeltelen Cetuksen vapaasukeltajissa Espoossa ja myös toisinaan Abborren treenivuoroilla Helsingissä. Aloitin vapaasukelluksen 2018, mutta alkuperäinen kipinä syntyi lajiin jo ala-asteella, kun isäni meni töihin Iisalmen uimahallin laitosmieheksi. Sain silloin työntekijöiden tiloista oman kaapin ja sitten minusta tulikin vakiokävijä hallilla. Sain myös omat räpylät ja maskin, jotka kasvoi melkein kiinni. Jostain syystä harrastus sittemmin vähän jäi, mutta sitten 2018 Kroatian lomamatkan jälkeen kipinä syttyi uudestaan ja sen jälkeen olenkin sukeltanut viikottain hallissa tai avovedessä.


Vaikka lapsena kipinä lajiin syttyikin hallissa niin syvyyssukkellus avovedessä on ollut minulle se tärkein juttu, koska siinä pääsee nauttimaan Suomen järvistä ja muutenkin luonnosta. Toisaalta taas kun kylmän veden kausi on aika pitkä täällä Suomessa niin hallilajitkin tulee hyvin tutuiksi ja niistä myös nauttii samalla tavalla.


Kilpailemisen aloitin vasta 2021 lopulla Cetuksen omissa minikisoissa, mutta olen sen jälkeen jäänyt koukkuun kisaamiseen, koska sillä saa rytmitettyä oman harjoittelun ja siten saa mahdollistettua tehokkaimman kehittymisen lajissa. Syvyyskisoja en ole vielä ehtinyt kokeilla kuin Asikkalan leireillä, mutta ehkä löydän sille aikaa joskus tulevaisuudessa. Oma perhe ja työt kuitenkin vaatii tällä hetkellä sen verran aikaa, että aivan kaikkeen ei ole mahdollisuutta.


Olen myös mukana Freediving Fisherman and Friends -nimisessä vapaasukellusyrityksessä ja järjestämme sen puitteissa tapahtumia ja koulutuksia. Tällä hetkellä olen mukana kouluttajakurssilla ja saan paperit käteen joskus syksyn aikana, ehkäpä sen jälkeen voimme nähdä jossain kursseilla. Järjestämme myös jääsukellustapahtumia ja niistä isoin tulee olemaan ensi keväänä Kaatialassa. Näistä lisää meidän facebook sivulla: https://www.facebook.com/FFandfriends


Nyt siis olen lähdössä Etelä-Koreassa järjestettäviin AIDAn hallilajien MM-kisoihin. Omat tavoitteeni kisoissa on vielä maltillisia, mutta tärkeintä on, että tulee valkoiset kortit ja kisakokemusta. No ei vaan, kyllähän tavoite on vetää täysillä, mutta en kehtaa numeroita tähän kirjoittaa. Pitäkää peukkuja, että kantti kestää!


Olavi



Ei kommentteja: