Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

tiistai 30. lokakuuta 2007

Avajaiset ja naisten ET:t


Naisten kilpailu alkaa huomenna ja lähtölistat ilmestyivät juuri. Susanna sukeltaa 10:23 ja on ilmoittanut 55 metriä. Jos kaikki sukellukset onnistuvat suunnitellusti, Susanna olisi jaetulla 10. sijalla.

Tänään vietettiin myös avajaisia, joista ohessa muutama kuva. Puitteet olivat komeat, kuten kattauskin, mutta ruoka vähän pettymys. Itseasiassa melko arvelluttavaa syödä ulkoilmassa jo haalean lämpöiseksi viilenneitä mereneläviä jne. Aika moni näkyikin jättäneen aterian väliin, kuten Timokin. Me muut rohkeasti söimme, huomenna nähdään kadutaanko.

ET:t ovat epävirallisesti nähtävissä täältä.


Toivottavasti saadaan tuloksiakin sinne suht hyvään tahtiin...

Natalia Molchanova yrittää siis ottaa ME:n taas haltuunsa huikealla 95m sukelluksella. Kova tulos on Sara Cambelin 88:kin

(edit en saa juuri nyt kuvia ladattua, mutta ne tulevat huomenna)

Ensimmäinen maailmanmestaruusTänään oli viimeinen virallinen treenipäivä ja illan event comitteen takia harjoitukset loppuvat jo 15:30. Jengi oli selvästi hieman huolissaan ehtimisistä ja jo aamulla jolloin yleensä olemme saaneet olla lähes yksin köydellä oli monta ryhmää valmiina sukeltamaan. Uimme siis suht hätäisesti köydelle että pääsisimme alta pois ennen suurinta sirkusta.

Timo teki pari nopeaa free immersion sukellusta ja ilmoitti olevansa valmis. Valmistautuminen oli niin nopea ettei Antero ollut ehtinyt vielä edes paikalle niskatyynyn kanssa. Countdown oli jo 3 minuutissa kun Antero sujautti tyynyn Timon niskan alle, mutta ei se Timppaa häirinnyt. Timo sukelsi 75m todella helpon ja nautinnollisen oloisesti. Timokin on nyt täydessä iskussa ja enää jännitämme mitä mies ilmoittaa et:ksi. Varmasti yli 80 menisi, mutta miettikööt mies rauhassa.

Itselleni köysi laskettiin 85 metriin. Olo oli jo lämppäreissä jotenkin vähän tukkoinen, mutta päätin sukeltaa silti. Sukellusta ei voi kyllä luonnehtia miellyttäväksi. Pieni hermostuneisuus näkyi laskeutumisvauhdissa, olin pohjalla jo 1:14, myös paineentasaus oli aivan rajoilla tällä kertaa. Ylös tulin myös melko hermostuneesti. En oikeastaan muista edes tehneeni protokollaa, mutta kuulemma se oli ok. Tämä on kuitenkin aika selkeä merkki siitä, että rajat alkavat löytyä. ET:n ilmoittamista täytyy nyt miettiä tosissaan. Kiusaus olisi tietysti kova yrittää SE:tä, matkaa olisi vain 2 metriä, mutta toisaalta se sotisi omaa filosofiaani vastaan enkä vielä teidä kuinka reagoin kilpailustressiin. Onneksi on huomiseen aikaa miettiä.

Lopuksi vielä Antero sukelsi vielä 75 metriin ja on näin parantanut myös omaa ennätystään myös hulppeat 14 metriä. Kyllä Anteronkin naamasta näki että sukellus oli raskas, mutta vielä täysin puhdas.

Kaiken kaikkiaan joukkue on siis varsin hyvässä iskussa, jos näin voi suoraan sanoa. Nyt jos säät vaan pysyvät kunnossa homma on enää päänupista kiinni!

Iltapäivällä Sebastian Näslund organisoi leikkimieliset static-viesti kilpailun, jossa 3 hengen joukkueet pidättävät hengitystään siten, että seuraavan pitää olla veden alla kun edellinen tulee ylös. Osallistuin kisaan Tanskalaisen Stig Severinsenin ja Venäläisen Alexey Molchanov:in kanssa ja voitimme kisan tietysti reilulla marginaalilla :) Minun puolestani loput kisat voidaan vaikka jättää väliin, eka maailmanmestaruus on jo ansaittu.

Myös kansainvälinen media kiinnostui tietysti heti tapahtumasta, kuten kuvista näkyy