Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

perjantai 7. syyskuuta 2012

Kuudes treenipäivä

Tänään oli ensimmäiset harjoitukset kisajärjestäjän organisoimina. Meno poikkesi edellisistä päivistä, sillä sukelluspaikalle mentiin kahdeksalla veneellä, sukeltajia oli nelisenkymmentä ja syvyysköysiä kymmenen. Veneessä, jolla meidät kuljetettiin, oli 20 istumapaikkaa ja kaksi 300-hevosvoimaista moottoria. Paatti kulki sähäkästi. Syvyyspaikalle päästyämme löysimme pienen alkusähellyksen jälkeen vapaan köyden viereisestä veneestä. Köydellämme sattui olemaan turvaamassa itse kisajärjestäjä, oikein mukava hieman vanhempi ranskalainen herrasmies, Claude Chapuis. Olosuhteet olivat jälleen entistä paremmat, jos mahdollista. Aurinko paistoi, virtauksia ei ollut lainkaan ja aallokkoa tuskin huomasi.

Laura heitti heti session alkuun 40 metrin sukelluksen, sen jälkeen muutaman FRC-sukelluksen ja lopuksi ennätyksensä, 42 metriä. Olo oli niin vahva, että olisi voinut saman tien käydä vaikka meren pohjassa.

Mikko N teki 43- ja 46-metriset dippaukset, muutoin oikein mukavan tuntuiset, mutta mouthfill-tekniikka ei vielä täysin pelittänyt. 46 m on kuitenkin oma ennätys.

Antero yritti 86-metristä, mutta mouthfill harmillisesti karkasi jälleen ja oli käännyttävä 78 metrin tienoilla. Ihan hyvissä syvyyksissä silti liikutaan.

Mikko P laittoi köyteen ennätyslukemansa 85 metriä, joka onnistui jälleen muutaman tyhjäkeuhkosukelluksen jälkeen ilman mitään ongelmia ja edelleen maskilla. Sukellus oli melko hyvävauhtinen, varsinkin ylöstulon osalta, sillä kesto oli vain 2 min 30 s.

Veera teki myös ennätyksensä, 62 metriä. Päivä meni kaiken kaikkiaan aika lailla putkeen.


Treenin jälkeen kävimme session jälkeen ostamassa Mikko N:lle joustavan Sphera-maskin tämän vanhan museomaskin tilalle. Ostimme liikkeen myös tyhjäksi 0,5 kg:n painoista, niitä kun ei oikein mistään muualta meinaa löytää. Neuvottelimme huikean sopimuksen ja kaupasta saa nyt 10 % alennuksen mainitsemalla AIDA Finlandin.


Mikko N:n monon liimaukset alkoivat meressä hieman rakoilla, joten Mikko päätti päivänsä rakkaan harrastuksensa parissa, monon liimailussa. Jos joku aikoo joskus säätää mononsa jalkaremmejä tai muita liimauksia, voi Mikolta konsultoida, mitä liimoja ei ainakaan kannata käyttää. Lista on jo kohtuullisen pitkä.

Huomenna muilla paitsi Anterolla on edessä lepopäivä ja muutto kisakylään Villefranche-sur-meriin, Nizzan itäpuolelle. Myös Saana liittyy huomenna iloiseen joukkoomme.