Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

perjantai 28. kesäkuuta 2013

Kisat ohi


Tänään kisattiin Dynan finaalit ja radalla olivat Johanna ja MikkoP A finaaleissa ja Jaakko ja Veera B finaaleissa. Molemmilla A finalisteilla oli alla tuoreet suomenennätykset ja Jaakko oli vetänyt aivan uskomatomat kista, joten odotukset olivat kovat finaaleihin. Luonnollisesti kaikki suoriutuvat taas tosi hyvin. Mikko vetäisi suomenennätykset uudelle altaanvälilsle ja lukemat olivat vaikuttavat 254 m. Koko tiimi jännitti suorituksia ja koutsit varman kaikkein eniten. Onneksi kisaajien hermo piti ja suoritukset olivat heidänkin mieleen.
Kaikenkaikkiaan dynafinaalit olivat suorastaan legendaariset. Sekä naisten että miesten sarjassa tehtiin uudet maailmanennätykset ja kokonaistaso nousi viime vuoteen verrattuna noin 20 metriä. Vapaasukellus ei tosiaan ole enää mitään harrastelutoimintaa vaan todellista urheilua,  ja menestyminen vaatii kansainvälisellä tasolla todellisia uhrauksia ja intohimoa.
Kilpailijan näkökulmasta ei voi kuin ihailla kärjen suoritusten tasoa. Tietäen mitä itse on lajiaan panostanut ja minkälaisia suorituksiin on yltänyt voi hyvin kuvitella mitä maailman parhaat ovat suoritustensa eteen tehneet.
Vapaasukellus on mahtava laji, ja siitä voi saada aivan uskomattomia elämyksiä niin kilpa kuin harrastustasolla. Kaiken kisahumun keskellä mieli hakeutuu kotimaan avovesiin, Asikkalan leireihin, kalastusreisuihin ja kaikkeen muuhun mitä vedenalainen maailma voi sukeltajalle tarjota. Ollaan ylpeitä lajistamme ja nautitaan siitä mitä syvä sininen voi meille tarjota.