Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Kuudes kilpailupäivä, finaalit pituussukelluksessa räpylällä

Kolmas ja viimeinen finaalipäivä on kisattu, lajina tänään pituussukellus räpylällä.

Suomalaisista mukana oli tänään vain MikkoP, joka sukelsi miesten B-finaalin toiseksi parhaan tuloksen 223 metriä, sijoittuen täten sijalle 10.

Naisten A-finaali oli jälleen erittäin kovatasoinen, ja viisi naista sukelsi yli 200 metriä. Voitto meni eilisen tavoin Puolan Magdalena Solichille, joka lähenteli maailmanennätystä sukeltamalla 232 metriä. Myös hopea meni Puolaan, sillä Julia Kozerska sukelsi 215 metriä. Pronssi meni tanskalaiselle Anette Rafen Ottzenille tuloksella 210 metriä.

Miesten A-finaalista odoteltiin etukäteen todella huikeaa, eikä pettyä tosiaankaan tarvinut. Kaikki mitalistit sukelsivat entistä 285 metrin maailmanennätystä pidemmälle. Kreikan Giorgos Panagiotakis sukelsi ensin uskomattomat 300 metriä, ja hieman myöhemmin hitaammin sukeltava Puolan Mateusz Malina nousi myös ylös 300 metrin päädyssä. Malina oli ilmoittanut suuremman ennakkotuloksen, joten hän voitti kultaa ja Panagiotakis sai hopeaa. Kolmanneksi sijoittui Ukrainan Oleksandr Bubenchykov tuloksella 289 metriä.

Kaiken kaikkiaan nämä kilpailut ovat olleet todella kovatasoiset. Maailmanennätyksiä on tehty 6 kappaletta, ja kansallisia sekä henkilökohtaisia ennätyksiä lukemattomia. Tämä osaltaan kertoo erinomaisista kisajärjestelyistä, jotka ovat antaneet kilpailijoille mahdollisuuden keskittyä olennaiseen, eli omiin suorituksiinsa.