Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Kolmas kilpailupäivä, karsinnat pituussukelluksessa räpylöillä

Kolmas ja viimeinen karsintapäivä on urakoitu nyt loppuun. Tänään vuorossa oli pituussukellus räpylällä.

MikkoP ja Pinja olivat taas vuorossa ensimmäisinä, samassa lähdössä. Pinja sukelsi vakuuttavasti 116 metriä. Mikko sukelsi 217 metriä, ja vaikka sukellus ei yltänyt Mikon parhaiden suoritusten tasolle, pääsi sillä sentään B-finaaliin. Johannan sukellus keskeytyi harmillisesti 100 metrin kohdalla nilkkavaivan takia. Kristian teki vahvan 200 metrisen sukelluksen, yli-innokkaat tuomarit vain sakottivat siitä, että Kristian koski käännöksessä kädellä pohjaan, mikä tulkittiin vetämiseksi. Tästä huolimatta sukellus oli Kristianin mielestä kaikin puolin ihana. Paula sukelsi helposti oman ennätyksensä 159 metriä, ottaen varman valkoisen kortin, ja päätyen sijalle 17. Päivän viimeisistä suomalaisleiskautuksista vastasivat Jaakko ja MikkoN. Jaakko eilisestä DNF:stään kimpaantuneena räpylöi 205 metriä, ja Mikko teki puolestaan varmalla rutiinilla 203 metriä. Kuten jo arvata saattaa, MikkoN jäi vain muutamalla metrillä ulos B-finaalista. Nyt kävi samoin myös Jaakolle.

Tämän päivän ja koko kilpailun taso on ollut todella kova, ja tänään nähtiin jo karsintavaiheessa kuusi vähintään 250 metrin sukellusta. Suurin osa kilpailijoista on myös tehnyt omia ennätyksiään näissä kisoissa, johtuen varmasti ainakin osittain hyvistä kilpailuolosuhteista ja -järjestelyistä. Eilisessä blogiviestissä unohtui myös mainita sellainen pikkuseikka, että kisassa on ehditty tehdä jo yksi uusi maailmanennätys, kun puolalainen Mateusz Malina sukelsi karsinnoissa uskomattomat 232 metriä ilman räpylöitä.

Huomenna vuorossa on lepopäivä. Perjantaina tahkotaan staticin finaalit, lauantaina finaalit pituussukelluksessa ilman räpylöitä ja sunnuntaina kisat kruunaa finaalit pituussukelluksessa räpylöitä.


Suomalaiset ovat onnistuneet hankkimaan kaksi A-finaalipaikkaa ja kuusi B-finaalipaikkaa. A-finaalissa ratkaistaan sijat 1-8 ja B-finaalissa ratkaistaan sijat 9-16.

A-finaalit:
Timo Kinnunen, static (STA)
Mikko Pöntinen, pituussukellus ilman räpylöitä (DNF)

B-finaalit:
Ossi, STA
Johanna, STA ja DNF
Paula, STA
Kristian, DNF
MikkoP, pituussukellus räpylällä (DYN)


Tuloksia voi tarkastella tarkemmin osoitteessa https://aidafinland.org/startlist-and-results/