Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Neljäs treenipäivä


Muiden vielä painaessa päätä tiukasti tyynyyn joukkueen seniori ja ikäpresidentti, Antero, suuntasi ennen auringonnousua rantaan. Taas oli aikataulu aikaistunut puolella tunnilla, mutta mitä siitä, kun kerran veteen pääsee. Aikataulun siirtyminen selittyy sillä, että joka päivä paikalle valuu lisää vapaasukeltajia ja kaikilla on tietysti suuri hinku päästä merelle. Ymmärrettävää tuo sinisen kutsu.

Tällä kertaa veneeseen pakkautui tutun sukeltajamme seuraan muutama ranskalainen, pari tyttöä Serbiasta, vastarantautunut joukko Tanskasta ja ranskalainen TV-kuvausryhmä, joka teki haastattelua kahden ranskattaren myötä- ja vastoinkäymisistä vapaasukelluksen parissa. Meri oli tyyni ja pinnalla oli vain rauhallisia maininkeja. Aurinkokin suvaitsi näyttäytyä aamuisen pilviverhon takaa ja sai energiallaan kaikki hyvälle tuulelle.

Sukkulabussiveneellä saavuimme treenipaikalle, jossa toisessa veneessä oli jo ankkuri laskettu pohjaan ja kaikki köydet laitettu valmiiksi. Matkalla oli jo keskusteltu sukellusvuorot valmiiksi, joten kaikki oli kunnossa treenejä varten. Antero oli vuorossa toisena ja laittautui valmiiksi päivän tavoitetta varten. Köydessä lukema tänään kahdeksankymmentä. Välimeri sai kuitenkin taas kokoelmaansa yhden kadonneen mouthfillin lisää aiempien lukuisien lisäksi. Kisassa Antero olisi pohjaan mennyt, mutta treeneissä ei kannata riskeerata ja niinpä käännös 76 metrin kohdalla. Sukellus oli joka tapauksessa selvästi parempi ja rennompi kuin edellisenä päivänä.

Huomenna tämän päivän ahertajalla on lepopäivä, muut sukeltavat. Olivatkin tänään Monacossa Casinolla vai miten lie...