Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

maanantai 8. lokakuuta 2007

Syvyyssukelluksen MM-kisat Sharm el Sheikissä

Vapaasukelluksen kattojärjestö AIDA järjestää joka toinen vuosi vapaasukelluksen MM-kisat yksilökisoina ja joka toinen vuosi joukkuekilpailuna. Vuonna 2007 on yksilökisojen vuoro, joten kilpailuja järjestetään kaksi. Elokuussa kilpailtiin ns. allaslajeissa, joita ovat pituussukellus (dynamic apnea) ja hengenpidätys (static apnea).

Lokakuussa vuorossa ovat syvyyssukelluksen MM-kisat egyptissä. Tapahtumassa sukeltajat pyrkivät pääsemään mahdollisimman syvälle uimalla koko matkan alas ja ylös ilman hengityslaitetta. Lajeja on kaksi: syvyyssukellus räpylöillä (constant weight with fins) ja ilman räpylöitä (constant weight without fins).

Suomea edustamaan lähtee nelihenkinen joukkue. Miehistä Timo Kinnunen, Antero Joki ja Simo Kurra, sekä naisista Susanna Saari.

Joukkue matkustaa Sharm el Sheikiin 23.10 ja ensimmäinen kisapäivä on 2.11. Joukkueella on siis reilu viikko aikaa totutella olosuhteisiin ja löytää tuloskuntonsa. Päivittelemme blogiin niin harjoituskuulumisia kuin kisatuloksiakin päivittäin.

Vuoden 2005 MM-kisoissa Timo Kinnunen sijoittui kolmanneksi suomenennätyssukelluksellaan (86m). Taso kilpailuissa tulee olemaan kova, mutta hyvät sijoitukset ovat mahdollisia tälläkin kertaa.