Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

torstai 15. syyskuuta 2011

Ensimmäinen MM-kisojen treenipäivä takana

Tänään oli vuorossa alkavien MM-kisojen ensimmäinen virallinen treenipäivä. Kuitenkin juuri loppuneen Mediterranean Cupin takia osanotto oli ehkä hieman vaisumpi kuin muina päivinä. Meidän tiimistä treenaamaan lähti allekirjoittanut, Ingela ja Eva muiden viettäessä hyvin ansaittua lepopäivää.

10.30 veneellä treenipaikalle ja alkuun 3 warm-up sukellusta ennen siirtymistä kisaköydelle.
Köyteen 45m sillä monon kanssa ei ollut vielä paljon sukelluksia takana ja keuhkojen tila pari päivää sitten tapahtuneen squeezen takia oli hieman hämärän peitossa. Sukellus meni hyvin ja päivästä jäi positiivinen fiilis, huomenna sitten vaan enemmän köyttä kehiin.

Loppupäivä menikin lepäillessä ja syödessä, huomenna klo 14 veneellä koko tiimin voimin treenaamaan. Kalamata kuittaa.

Kolmas ja viimeinen Mediterranean Cupin kisapäivä

Kirjoittanut Antero

Kolmas kerta toden sanoo, kuuluu vanha suomalainen sananlasku. Tällä kertaa sitä ei ole uskominen, sillä kisasukellukset tehneet Kaide ja Antero eivät sukelluksissaan onnistuneet. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö niitä tuloksia voisi jatkossa saavuttaa.

Sukellukset aloitettiin taas vuorostaan syvimmästä matalaan,joten tyyni meri oli parhaimmillaan ja aurinko lämmitti mukavasti, kun Antero aloitti valmistautumisen ensimmäisten joukossa omaan sukellukseensa. Jostain syystä järjestäjä ilmoitti pian puolen tunnin viiveestä, joten kaikkia aikoja siirrettiin sen verran eteenpäin. Ei siinä mitään, onhan noita viivästymisiä ennenkin tullut. Aikanaan tuli hetki, jolloin sai siirtyä sukellusköyteen kiinni. Liekö edellinen yritys vienyt liikaa niin fyysisiä kuin henkisiäkin voimia, sillä sukellus hajosi heti alussa eikä olisi ollut järkeä jatkaa alas, kun pohjaan ei olisi päässyt kuitenkaan. Käännös reilussa 50 metrissä ja vauhdilla takaisin pintaan. Nyt on lepopäivä kohdallaan.

Kaide teki oman sukelluksensa myöhemmin meren ollessa vielä melko tyyni. Tuuli oli vasta nousemassa, kun Kaj taittoi pinnan alle. Kaikumies kertoi lukemia tasaiseen tahtiin ja lopulta kuultiin Kaiden päässeen lopulliseen syvyyteensä. Sitten rauhallisesti takaisin pintaan. Kaikki näyttikin hyvältä, kun pinnassa alkoi hengittely, mutta lopulta nukkumatti vei kuitenkin voiton. Tulokseksi tuli siis harmillinen black out.

Jonerik oli vain treenaamassa, mutta sai siinä touhussa ilmeisesti tärykalvoonsa repeämän. Asia selvinnee tänään lääkärintarkastuksessa. Joonas piti lepopäivää ja treenaa jälleen huomenna. Paikalle saapunut Eva kävi tutustumassa olosuhteisiin Ingelan kanssa ja he tekivät matalia sukelluksia. Heillä treenit jatkuvat myös huomenna.

Tässä kaikki tällä kertaa. Kalamata kiittää ja kuittaa.