Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

keskiviikko 24. elokuuta 2022

Kisojen kolmas laji CNF

Sunnuntaina naisten CNF-päivänä Janita sukelsi oman kisaennätyksensä 35 metriä ja sai valkoisen kortin. Sukellus oli mukava ja rento ja Janita vilkutteli Diveyelle ennen pintautumista. Janitan mielestä ilman räpylöitä oli ihanaa sukeltaa ohuella puvulla ja vähillä painoilla.

Miesten kisapäivänä suomalaisista ensimmäisenä sukelsi Tommi. Tommi paransi edellistä omaa ennätystään huikeasti viidellä metrillä ja sai valkoisen kortin 50 metrin sukelluksestaan. Sukellus tuntui Tommista paljon helpommalta kuin mitä hän oli odottanut. Sukellus oli rento ja Tommista tuntui, että voisi mennä helposti syvemmälle.

Matin sukellus ei sujunut kovin hyvin, mutta Matti otti sukelluksensa oppimiskokemuksena. Matin vahvuutena sukelluksilla on handsfree-paineentasaus ja mouthfill, mutta ilman räpylöitä olikin haastavaa tasata painetta jo kahdenkymmenen metrin syvyydessä eikä vapaapudotuksestakaan meinannut tulla mitään. Olo oli ahdistava ja Matti kääntyi etukäteen 31 metrin kohdalla kymmenen metriä ennen tavoitesyvyyttä. Nousussa Mattia alkoi jo harmittaa kunnolla, koska nousu oli helppo. 

Miroa jännitti CNF enemmän kuin muut lajit, koska Miro on treenannut sitä vähemmän kuin muita lajeja. Alas meneminen ei tuntunut rennolta, mutta nousu oli rento ja ongelmaton. Miro ei kolauttanut päätään pohjalevyyn tällä kertaa. Miro sai valkoisen kortin 40 metrin sukelluksestaan.

Illalla Janita, Miro ja Tommi kävivät Kuubalaisen ystävänsä Jordanin kanssa snorklaamassa saarta ympäröivällä koralliriutalla. Snorklatessa vastaan tuli monenlaista merenelävää, kuten suurehko kilpikonna ja upea rausku sekä paljon värikkäitä kaloja.