Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

tiistai 6. syyskuuta 2011

Toinen treenipäivä

Kirjoittanut Antero

Aamun valjetessa menimme alakertaan aamupalalle. Hotellin tarjontaa ei voi kyllä parhaallakaan tahdolla sanoa runsaaksi, mutta tämän kanssa on toimeen tultava. Kahvia sentään saa. Aamiaisen nautittuamme vetäydyimme omiin huoneisiimme valmistautumaan päivän treeneihin, jotka saimme eilisessä pientä mellakkaa muistuttavassa varaustilaisuudessa merkittyä alkavaksi klo 10.30. Se on siis aika, jolloin vene irtoaa rannasta kohti sukelluspaikkaa. Ei parane siitä kyydistä myöhästyä!

Keli oli jälleen yhtä vaativa kuin eilenkin. Ilma noin 30, vesi pinnasta 28 (lämpötila putoaa vasta 50 metrin kohdalla 20 asteeseen) ja aivan tyyntä. Tunnelma ulapalla on miltei satumainen. No, maisemista viis, nyt tultiin sukeltamaan! Laitoin omat sukellustarvikkeeni ojennukseen ja sitten vain veteen lämmittelysukellukselle. Se oli eiliseen tapaan erittäin rento tuokio noin 17 metrin syvyydessä. Sitten menin syvälle köydelle odottelemaan vuoroani. Kotvasen sainkin odotella. Toisaalta näin lämpöisessä vedessä ei ole suurikaan haitta odotella vartin verran, vaikka mitään ei tekisi. Viimein tuli vuoroni päästä köydelle. Mittaa pyysin laittamaan 85 metriä. Painoa olin laittanut puoli kiloa eilistä enemmän, jotta vapaapudotus alkaisi suun täytön kanssa samassa syvyydessä. Tämä toimikin täydellisesti! Vauhtikin oli vapaapudotuksessa juuri kohdallaan. Alas meno oli rentoa ja viimeisen paineentasauksen tein noin 80 kohdalla. Taas kämmen pleittiin ja rauhallisin potkuin ylös. Pinnassa ei mitään ongelmia, joten kaikkiaan todella siisti sukellus! Näitä lisää!
Kaj teki taas omansa hieman minun jälkeeni. Eilinen jännitys oli tiessään ja pintaan tulikin aurinkoisesti hymyilevä mies! Koko sukellus oli pientä vauhdin hidastumista vapaapudotuksen alussa lukuun ottamatta sujunut suunnitelmien mukaan. Kaiden sanojen mukaan todella helppo ja rento sukellus, jossa olisi ollut varaa paljon enempäänkin. Tällä kertaa 60 metriä oli sukelluksella syvyyttä. No, huomenna sitä saa taas lisää. Vedetään sukellukset tonttiin!
Koko ajan saapuu lisää urheilijoita hotelliin. Eilen illalla myöhään saapui syvyyssukellus ilman räpylöitä maailmanennätyksen haltija William Trubridge kauniin yoga-opettaja-vaimonsa kanssa. Heidät tapasimme rannalla takaisin tullessamme.
Jaha! Päiväkahvin aika! Sitten on vuorossa altaalla rentoutumista ja myöhemmin illalla kylille syömään. Siinä on loppupäivän ohjelmarunko. Huomisiin!