Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Avajaiset ja Harjoitukset

Kuva: Aleksandr Pangaev

Joukueen kaikki jäsenet ovat löytäneet tiensä Belgradiin ja kaikkien matkatavaratkin selvisivät ehjinä perille. Perjantaina saapuivat Janita, Kristian ja Ossi, jotka ehtivät koesukeltaa kisa-altaassa jo lauantain aamutreeneissä. Salla ja Mika saapuivat lauantai-iltapäivällä. Sunnuntaina sukelsimme kaikki virallisissa treeneissä ja teimme itse kukin viime hetken säädöt varusteisiimme.

[Ensikertalaisen pohdinnat: Odotimme Janitan kanssa nätisti vuoroamme altaan päädyssä, kun sukeltajia alkoi ilmaantua radalle suunnasta ja toisesta. ''Virallisella'' treenivuorolla oli siis jonottamisen sijaan pokka ja kyynärpäätaktiikka nähtävästi valttia... Pääsimme kuitenkin treenaamaan ja toteamaan altaan oikein miellyttäväksi. -S]

Avajaistilaisuus lauantai-iltana oli lyhyt ja ytimekäs. Siitä on kovin vaikea keksiä mitään kirjoitettavaa.

Tänään sunnuntaina kuulimme, että tänä vuonna finaaleihin valitaankin vain 12 sukeltajaa aiemman 16 sijaan. Finaalisukeltajista kuusi ensimmäistä kilpailee mitaleista A-finaalissa ja kuusi seuraavaa sijoituksista 7-12 B-finaalissa. Finaalirajat tulevat siis olemaan tänä vuonna erittäin korkeat! Syynä tälle järjestelylle on se, että kahdeksanrataisesta altaasta halutaan pyhittää kaksi rataa kuvaajille.

Nyt, event committee -istunnon päätyttyä, tilanne onkin taas auki. Tilaisuudessa käytiin aiheesta melko sekava ja äänekäs keskustelu järjestäjien ja urheilijoiden kesken; urheilijat vastustivat järjestäjien ehdotusta melko yksimielisesti. Finaalit voisi nähdäksemme järjestää hyvin vähäisellä vaivalla neljän sukeltajan erissä, jolloin perinteiset 16 urheilijaa pääsisivät kilpailemaan kärkisijoista. Event committeen huutoäänestys päättyi siihen, että ratkaisu saadaan myöhemmin. Montako sukeltajaa pääsee finaaliin, 16 vai 12? Kilpailu alkaa huomenna aamulla, emmekä vielä tiedä. Päivitämme järjestäjien päätöksen blogiin heti, kun saamme siitä tiedon.

Tapahtuman kuvaa ja lähettää livenä Diveye, joten korkealaatuista videota pitäisi ainakin olla tulossa. Live lähetetään AIDA:n Youtube -kanavalle.
Linkki:https://www.youtube.com/channel/UCCWSVgjf4SB-UTaLv0y0qcQ

Huomenna on siis ensimmäinen kilpailupäivä: DNF karsinnat.
Suomalaisten lähtöajat (Suomen aikaa):
Mika     10:10
Janita   10:30
Salla    10:50
Kristian 12:20