Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

maanantai 12. syyskuuta 2011

Ensimmäinen Mediterranean Cup kisapäivä

Kirjoittanut Antero

Tulokset tältä ensimmäiseltä kisapäivältä eivät suuria hurraa-huutoja nostattaneet. Antero sukelsi ensimmäisenä, koska sukellukset aloitettiin syvimmästä matalaan. Mouthfill karkasi kuitenkin matkalla ja takaisin oli käännyttävä 85 metrin kohdalla.

Kaide oli seuraavana vuorossa. Lähtö oli hyvä ja rauhallinen. Lautalta organasaation edustaja luetteli syvyyksiä sitä mukaa kun kaiusta niitä näki. 50..55..60..65..käännös..65. Kaide pääsi pohjaan saakka, mutta jostain syystä pinnassa tuli sitten BO ja punainen kortti.

Päivän onnistumiset jäivät sitten Jonen harteille. Lämmittelyssä vain eivät korvat oikein tahtoneet toimia ja paineentasaus oli todella takkuista. Ei hyvältä vaikuttanut. Sukelluksen jättäminen väliin ei kuulostanut hyvältä vaihtoehdolta, kun näin kauas on tultu, joten Jone lähti sisukkaasti matkaan. Kaiun lukemia kuunnellen voitiin todeta, ettei paineentasaus ollut ihan kohdallaan, käännös 53 metristä takaisin pintaan.

Huomenna on taas uusi päivä. Kaikki ilmoitimme samat syvyydet kuin tällekin päivälle. Lisäksi paikalle tänään saapunut Joonaskin pääsee viimein sukeltamaan Kalamatan lämpimiin vesiin. Sukellukset aloitetaan huomenna matalasta syvään, joten Joonas lähtee vesille ensimmäisenä. Kalamata kiittää ja kuittaa! Huomisiin!