Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

lauantai 27. lokakuuta 2007

Tieto lisää tuskaaLeirissämme on esiintynyt hieman epäilyjä paikallisesta apteekista saamiamme antibiootteja kohtaan, joten googletimme asiaa hieman. Streptoquin-nimisestä lääkkeestä löytyi mm. kommentit "todellista myrkkyä", "kielletty useissa maissa", "WHO:n bannaama jo 10 vuotta", "ei pitäisi missään nimessä käyttää ripulin hoitoon". No sehän kiva...

Ettei homma nyt menisi ihan synkistelyksi niin liitän tähän vielä profiilit Anzan ja mun sukelluksilta. Molemmilta meni aikalailla sama aika, mutta turhahan noita on vertailla, vauhti on yksilöllistä kaikille.

Viimeistely alkaa

Treenijakson jälkimmäinen puolisko käynnistyy. Susanna ja Timo pitivät nyt vapaapäivän. Susanna pitää tauon nyt, koska hänellä on enää 2 treenipäivää huomisesta alkaen jäljellä jos hän haluaa pitää vielä välipäivän ennen kisapäivää. Naisten kisa on siis ensiksi.

Kohtalon arpa taas määräsi Timon vatsatautiin, mutta antibiootit purivat nopeasti ja mies on jo toipumaan päin. Timo katsoi kuitenkin parhaaksi jättää aamupäivän treenit väliin, menee ehkä iltapäiväll jos olo on hyvä.

Kävimme siis Anzan kanssa aamulla kahdestaan sukeltamassa ja välipäivä oli tehnyt molemmille tehtävänsä. Antero sukelsi todella helpon ja mukavan oloisen 60m. Virne naamalla kertoi kyllä missä mennään. Anzan pb on 61 metriä ja nyt hän sai vielä pohjallakin tasattua paineen, joten kun ottaa huomioon että paineentasaus on aina ollut Anterolle rajoittava tekijä, voidaan odottaa vielä mukavaa kasvatusta.

Itse sukelsin 71m ja varmasti oli naama kanssa näkemisen arvoinen. Sukellus oli aivan toiselta planeetalta kuin 67. Nyt olo oli rento ja huoleton, pintaan tullessa hymy naamalla viimeiset 15m ja todella vahva olo. Tästä on hyvä jatkaa. Selkeästi rauhoitettu lähtö ja 3 min static lämppärinä ennen lähtöä tekivät tehtävänsä, kuten varmasti myös välipäivä.

Vielä 3 päivää (tai Susannalla 2) aikaa viimeistellä kuntoa, se on itseasiassa ruhtinaallisesti nyt, kun vatsatauditkin ovat melko varmasti takana koko joukkueella.