Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Vuoden 2013 allakisojen valmistautumistunnelmia

Vuoden 2013 allaslajien maailmanmestaruuksista kisataan Serbian Belgradissa juhannusviikonlopusta alkaen. Kisakuume siis kasvaa päivä päivältä ja rankka reenikausi päättyy lataaviin viimeistelyharjoituksiin. Tänä vuonna allaslajien yksilökisoihin onkin lähdössä iso, 11 hengen joukkue. Joukkue on vahva ja erinomaisia tuloksia on tehty talven aikana käydyissä kisoissa. Joukkueen kapteenina ja koutsina toimii Kaj Toivola. Perinteiseen tapaa kisatunnelmia välitetään blogin ja Facebookin kautta. Loistavana lisänä joukkueen mukana Serbiaan lähtee Elina Manninen, joka yhdessä Johannan kanssa toteuttaa projektia kisatunnelmista. Muistakaahan seurata myös Elinan ja Johannan blogia.
 

Viimeisenä puristuksena maajoukkuetta kokoontui 8-9.6. Riihimäen maauimalaan totuttelemaan ulko-olosuhteisiin, joissa myös kisat Serbiassa käydään. Aurinko paistoi ja perinteiseen tapaan fiilis oli porukassa korkealla. Pimeän uimahallikauden jälkeen aurinko oli plussaa, mutta myös selkeä haaste valmistautumissa. Valo ja kuumuus pistää kropan koville, ja Serbiaan on parasta pakata kunnon arskat ja kevyttä suojaavaa vaatetusta. Haltilta saatiinkin joukkueelle komeat ja toimivat kisa-asut. Kiitos Haltille, ja lisäsponssia saatiin myös ryhmän omalta toimitusjohtajalta, Lauralta, jonka firma kustansi upeat Johannan suunnittelemat kisapaidat.
  Onnistuneiden sukellusten jälkeen fiilis oli positiivinen, mutta kisojen kynnyksellä monien mielessä oli henkiset haasteet ja niiden voittaminen. Tutun ja turvallisen harjoittelualtaan vaihtuessa, ja suorituspaineiden kasvaessa, huippuun hiottu kunto ei olekaan enää niin ratkaiseva kuin yksinkertainen kyky ottaa rennosti. OT:n lähestyessä syke kasvaa ja yksittäinen altaan väli alkaakin tuntua yllättävän pitkältä… ja niitä kun pitäisi vielä useampi huitaista putkeen. Onneksi siinä tilanteessa voi kaivaa pään sisältä esille mahtavia muistoa Asikkalasta, hyvistä suorituksista ja kuka mistäkin. Fiilis vähän kevenee, ja lopulta kun pääsee veteen lähtölaskennan käydessä taustalla alkaakin syke laskea ja kroppa rentoutuu. 20 seconds: sisään hengitys ja rauhallisesti keuhkot tyhjäksi… 10 seconds: sisäänhengitys, pakkaus, OT, viimeiset pakkaukset, pää pinnan alle, lähtöpotku ja menoksi. MA.