Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

sunnuntai 19. kesäkuuta 2022

Saapuminen, avajaisseremonia ja treenipäivätLento ja saapuminen hotellille sujui mutkattomasti, kamat ja joukkuejäsenet saapuivat ehjänä perille. Paikallinen, kaksi sanaa englantia puhuva reipas kuljettaja sai ilmiömäisellä 3D-tetriksellä kaikki sukeltajat kamoineen pieneen turvavyöttömään autoonsa mahtumaan ja kurvasi kaikki hotellille perille lauantaina aamukolmelta. Lyhyiden yöunien ja aamupalan jälkeen joukkue suuntasi ekalla bussilla uimastadionille ensimmäiselle treenivuorolle. 

Suomen joukkue sai kyynärpäätaktiikalla vallattua itselleen peräti yhden kokonaisen uimaradan lauantain treeneissä.

Altaaseen ja pohjan jännittäviin merkkeihin on tutustuttu molempina treenipäivinä räpylöillä sekä ilman. Miro ja Janita jännittävät vielä uusien räpylöidensä saapumista. Viimeisimpien tietojen mukaan ne ovat jossain Moskovan ja Burgasin hotellin aulan välillä, tarkempaa tietoa räpylöistä ei ole. Janita kokeili Iiriksen ja Marikan sterkkoja lainaan ja Miro Tomaszin ja Ossin sterkkoja paremman puutteeseen. Joukkue pyrkii juonimaan maanantain kisalähtönsä siten, että sekä Miro että Janita saisivat jotain kättä pidempää jalkaansa. 

Kisoihin rekisteröityminen oli jälleen jännittävä kokemus. Sukeltajaliiton etukäteistyö kuitenkin helpotti ilmoittautumista ja koko joukkue pääsi ilmoittautumisen läpi ilman kommervenkkejä. 

Allas on yhdestä päästä 2m ja toisesta 3m syvä ja 50m pitkä. Ilmeisesti tämänhetkisten huhujen mukaan on tarkoitus sukeltaa kaikki pituussukellukset 50m radalla, joukkueemme jää toiveikkaana odottamaan, josko pituussukelluksen ilman räpylöitä kuitenkin pääsisi tiistaina tekemään 25m radalla. Sinänsä jännä, että tämäkin asia on jäänyt vielä tässä vaiheessa epäselväksi, olisimme toivoneet AIDA:lta parempaa tiedotusta aiheesta.

Avajaisseremoniassa urhea kapteenimme Ossi juoksi Suomen lipun kanssa muiden maiden joukossa ja sinnikkäästi seisoi koko avajaisseremonian muiden maiden kapteenien kanssa rivissä asennossa. Seremoniasta itsestään ei saanut kovaäänisistä selvää sanaakaan, yhteiskuvassa Suomen joukkueen suuri lippu kuitenkin erottui edukseen.

Huomenna maanantaina on ensimmäinen kisapäivä, koko joukkue Kimmoa lukuunottamatta aikoo osallistua pituussukellukseen stereoräpylöillä.

Viralliset OT:t huomisen DYNB-lähtöön:

9:50        Miro Suonperä

           Marika Konola-Tuominen

10:00      Iiris Ala-Olla

10:30      Janita Kulkula

11:40      Tommi Pasanen

12:30      Ossi Peltola