Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

tiistai 2. syyskuuta 2008

Suomen joukkueen suoritukset aloittaa Mikko heti aamulla klo 9:12 ja Anteron urakka valmentajana jatkuu klo 11:10 kun Timo yrittää omaa suoritustaan. Antero tekee oman sukelluksensa seuraavana päivänä. Tuloksia ja tunnelmia myöhemmin.

Tässä on vielä kuva eilisistä avajaisista. Timo halusi taas kerran poiketa joukosta ja laittoi edellisen vuoden paidan päälle…

Nyt iltapäivästä oli ennakkotulosten ilmoittamisen aika ja pitkällisten pohdintojen jälkeen päädyimme seuraaviin lukemiin: Mikko 40 m, Timo 73 m ja Antero 80 m. Mikon ontelot eivät ole vielä auenneet, mutta jos mies pääsee sukeltamaan, ei 40 metriä ole vielä kovin mahdoton tulos, sillä se on tehty jo Päijänteessä kertaalleen. Timo taas ottaa melko vähäisen treenaamisen jäljiltä varovaisen varman tavoitteen. Omasta puolestani edellinen sukellus tuntui niin hyvältä, että ennakkotulos on siltä osin perusteltua.

Suurin jännitettävä seikka illan kilpailijakokouksessa onkin, sukelletaanko kaikki samana päivänä vai eri päivinä. Kuka koutsaa kenet? Tehdään päätökset siitä kokouksen jälkeen.
Tiistaiaamuna olimme jälleen valmiita treeneihin aamuseitsemältä. Veteen lähti myös Mikko mukaan vaikka nuhan lisäksi vaivana oli nyt myös löysä vatsa. Ilma oli lämmin, mutta ei kuuma ja tuuli oli heikkoa. Aallokkoa oli jonkin verran, mutta suuria aaltoja vain satunnaisesti, eivätkä nekään haitanneet niskatyynyn ansiosta.

Tein oman sukellukseni ensimmäisenä ja yhden lämmittelyn jälkeen laitoimmekin köyteen mielestämme 75 metriä. Hengittelyt, pakkaukset ja taitto kohti syvyyksiä. Matkanteko loppui kuitenkin 25 metriin, koska pohjalevy tuli vastaan. Emme siis osanneetkaan tulkita merkkejä oikein… No, köyden korjaus oikeaan syvyyteen ja sama uusiksi. Alaspäin meno sujui ongelmitta ja ilokseni huomasin tehneeni vielä paineentasauksen pari metriä ennen pohjaa. Nousukin meni mainiosti ja kokonaisuutena sukellus oli parempi ja rennompi kuin eilinen 70 metrinen. Fiilis ei sukelluksen jälkeen paljon parempi voisi olla!

Timo halusi uusia eilisen 70 metrisen ja köyttä nostettiinkin sen verran. Timon valmistautuessa sukeltamaan Mikko totesi olonsa sen verran huonoksi, että lähti rantaan. Harmillista Mikon kannalta, ettei hän ole saanut vielä ainuttakaan sukellusta aikaiseksi näissä mahtavan hyvissä olosuhteissa. Koetetaan vielä tänään uudemman kerran, jos vaikka olo hieman helpottaisi päivän kuluessa. Timo sitten sukelsi tosi helpon ja rennon sukelluksen, mutta kääntyi vähän ennen pohjaa. Syyksi todettiin myöhemmin tosi hidas vauhti alas mennessä. No, suoritus oli tosi helppo joka tapauksessa.

Tänään on sitten ilmoitettava tavoitesyvyydet syvyyssukellusta varten. Siinä sitä onkin miettimistä itse kullakin. Joka tapauksessa suorituspaineita meillä ei sijoituksiin nähden ole, joten nautinnolliset ja rennot sukellukset ovat ainoa tavoitteemme.