Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

lauantai 8. lokakuuta 2011

Matka Italiaan ja ensimmäinen kisapäivä

Kirjoittanut Antero

Torstaina 6. lokakuuta viisi innokasta vapaasukeltajaa pakkasi uimapukunsa, märkäpukunsa, mononsa ja muut tarpeelliset tavarat mukaansa ja saapui lentokentälle. Pienen sovittelun jälkeen saimme jopa monokassit laitettu matkaan ilman lisämaksua, kiitos siitä aktiiviselle virkailijalle. Lentomme lähti ajallaan ja teimme yhden välilaskun Wieniin. Sieltä jatkoimme potkurikoneella Venetsiaan. Perillä ilma oli vielä suhteellisen lämmin, vaikka oli jo ilta. Sinänsä se oli varsin miellyttävää. Hauskuus alkoikin sitten siitä, että luvattua bussikyytiä reilut kolme tuntia odotettuamme ei siihen sitten mahtunutkaan mukaan. Taksikyyti maksoi reilut kolmesataa euroa. Tästä aiheesta keskustelut järjestävän organisaation kanssa jatkuvat.

Kilpailemisessa sinänsä erikoista oli se, että ensimmäinen ennakkoilmoitus oli annettava jo kilpailuihin ilmoittautumisen yhteydessä. Silloin ei nimittäin ollut kenelläkään vielä tiedossa tämä hieman erikoinen finaalikäytäntö. Finaaliin pääsee 23 urheilijaa sekä miehissä että naisissa. Jokaisella finaaliin päässeellä on vielä mahdollisuus voittaa koko kilpailu. Tämä järjestely saattaa laittaa joidenkin mielestä koko alkukarsinnan hieman kyseenalaiseksi, mutta tässä kohtaa on menty median toiveiden mukaan. Sinänsä positiivista, että vapaasukellusta näistä kisoista esitetään televisiossa ainakin Italiassa ja USA:ssa. Tuon finaalikäytännön olisi voinut kuitenkin kertoa kaikille ennen ensimmäisiä ilmoituksia, koska joidenkin osalla olisi taktiikka saattanut muuttua. No, näillä mennään ja se on sama kaikille.

Pituus ilman räpylöitä oli ensimmäisenä vuorossa. Karsinnat oli jaettu kahteen päivään. Suomalaisista MikkoP sukelsi ensimmäisenä päivänä ja kaikki muut toisena. Mikko saikin olla koko kisojen ensimmäisessä lähdössä ilmoitettuaan varsin pienen ennakkotuloksen. Rauhallisen näköinen suoritus oli lopulta varsin tiukka ja noin 146 metrinen sukellus sai onnistuneen protokollan loppuunsa, vaikka Mikko joutui puristamaan jo ihan tosissaan pitääkseen kontrollin kunnossa. Hieman siinä taisi uimalasien poistamista haitata rikki mennyt nenäklipsi ja koko sukeltamiseen edellisen yön huonolla nukkumisellakin oli varmasti oma vaikutuksensa. Finaaliin tuolla tuloksella mennään silti varmasti, joten kaikki on vielä mahdollista.

Tässä ensimmäiset tiedot ja uutiset Italiasta. Lignano kiittää ja kuittaa.