Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

lauantai 20. kesäkuuta 2015

Viimeisiä treenejä


Perjantaina ja lauantaina oli mahdollisuus tehdä viimeisiä treenisukelluksia ennen kisojen alkua. Maajoukkue käyttikin tilaisuuden hyväkseen ja oli paikalla tutustumassa altaaseen. Veden lämpö todettiin sopivaksi ja allas hyväksi. Välillä altaalla oli ruuhkaa ja osa porukkaa sukelsi 50m suuntaan ja osa poikittain 25m suuntaan. Suuremmilta kommelluksilta kuitenkin vältyttiin Viljamin tarkan turvasukelluksen ansiosta. Treenisukellukset menivät hyvin ja sukellusrefleksi oli tallella. Perjantain treenisukellusten huipentuma oli Anteron DNF PB.

Lauantaina oli viralliset harjoitukset ja allasköydet oli viritetty altaan poikki 25m radoiksi. Samalla kokeiltiin lähtötelineitä ja pohjamerkkejä sunnuntaista DNF-karsintaa varten. Sää oli selkeästi viileämpi ja tuulisempi kuin eilen, ilman lämpö vain 23 astetta. Suomen joukkuetta se ei haitannut, mutta Etelä-Eurooppalaisille ilma taisi olla aika vilakka, ainakin huulien väritä ja käsien tärinästä päätellen. Huomiseksi on luvattu samanlaista säätä. Sukellusten AP:t on jo jätetty ja niiden mukaiset lähtöajat vahvistuvat illalla.

Ossi