Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

tiistai 23. lokakuuta 2007

Saapuminen

Hyväntuulinen joukkue saapui Sharmiin n. klo 14 iltapäivällä. Vaikka kaikki meistä ovat Egyptissä ennenkin olleet pääsivät vekkulit taas yllättämään. Kysyimme lentokentällä taksikuskilta hintaa ja vastaus oli "forty". Ihan kohtuu taksa, ehkä vähän kallis, mutta suostuttiin. Melko tiukkaan saatiin corolla pakata että mahduttiin, mutta pääsimme lopulta hotellille. Ojensin kuskille sadan punnan seteliä ja siitähän se taas lähti. "no no, what is this...forty dollars". Pyyntö oli niin posketon että jopa minunlaiseni "tinkijä" tajusi olla menemättä mukaan...Edes suomessa ei taksikyyti maksa noin paljoa.

Saatuamme huoneet ja hoidettuamme juoksevat asiat, kuten painojen hommaaminen (jotka Colona Divers ystävällisesti meille lainasi), päätimme vielä mennä sukeltamaan vaikka alkoikin jo tulla pimeä. Sukellukset on järjestetty täällä aika mielenkiintoisesti. Suoraan hotellin rannasta menee n. 50m pitkä ponttoonilaituri merelle. Sen päässä on koralliriutan reuna ja aika kiva dyykkipaikka. Siitä uidaan vielä n. 100m merelle jossa on rivissä 26 poijua ja köyttä syvyyksillä 50-90m, kokoajan käytettävissä. Menimme sukeltamaan ilman pukua kun vesi on 28 asteista ja tämä oli kyllä ehdottomasti yksi parhaista sukelluskokemuksista urallani. Oli lähes täysikuu ja kuun pystyi näkemään vielä 30-40 metristä ja vesi oli niin kirkasta että pimeässäkin naapuriköydet erotti selvästi. Vielä kun n. 30 metrissä oli bioluminoivaa planktonia oli kokemus lähes hengellinen.

Muidenkin maiden edustajat alkavat olla kaikki paikalla ja onkin ollut mukavaa törmätä sekä vanhoihin tuttuihin, että nähdä kasvot nimien ja nettilegendojen taustalla. Kaikki tuntuvat olevan yhtä mieltä siitä, että sukelluspaikka on mahtava. Kokoajan parin sadan metrin päässä, syvyyttä riittää, ei virtoja, näkyvyys huippuluokkaa ja köysiäkin on tarpeeksi.

Huomenna päästään sitten itse asiaan ja aamulla menemme vetämään ensimmäisen oikean treenin. Ruotsalaiset haastoivat meidät myös huomenna pimeädyykille ja unashamedin free immersionin maaotteluun. Mistähän lie senkin idean saaneet...

Internetyhteydet tässä hotellissa (joka muuten on ihan ok) ovat surkeat, joten pahoittelen pientä viivettä raporteissa. Yritämme kuitenkin saada joka päivä jotain tekstiä näkyville. Isommat kuvapäivitykset varmaan jäävät matkan jälkeen.