Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Haasteita

Kirjoittanut Jone

Tänään oli siis Anteron vuoro levätä ja Kajden ja Jonen vuoro sukeltaa. Jone saapui eilen iltapäivälle paikalle, joten vuorossa oli ensimmäiset sukellukset kreikan vesissä. Jone pyysi köyden 60 metriin, ehkä hieman yläkanttiin ensimmäiseksi sukellukseksi, mutta eipähän lopu köysi kesken. Ajatuksena kuitenkin, että käännytään kun siltä tuntuu jos ei pleitti tule ennen sitä vastaan. Noh, aikainenhan se kännös oli. Vaja sukellus 48,5 metriin ei tuottanut minkäänlaisia ilontuntemuksia miehessä. Enemmänkin päinvastoin. Ei auta Jonea nyt muuta kuin pistää palikat kasaan ja sitten syvemmälle. Nopeasti.


Kaj jo rutinoidusti valmistautui lähtöönsä muutamalla matalalla lämmittelysukelluksella. Köyttä laitettiin 70 m, eli tontti oli tänään syvimmillään ja edessä "Personal Best" jos sukellus onnistuisi. Lähtö oli hyvä ja Kaj pääsi vapaapudotukseen suunnitelmien mukaisesti. Pian sen jälkeen jo pari kertaa aikaisemmin reistaillut korva meni kuitenkin lukkoon. Käännös 55 m:ssä ei miellyttänyt ja tyytymättömyys paistoi miehen kasvoilta sukelluksen jälkeen.

Ingela taistelee edelleen kohti kuntohuippua kesän loukkaantumisen jälkeen. Sukellukset ovat vielä matalat, mutta pikkuhiljaa alkaa vire sukeltamiseen löytyä. Pettymys on kuitenkin kova kun sukellukset eivät onnistu, koska vielä helmikuussa Ingelalla oli kovat tavoitteet kisojen suhteen. Paluuveneessä oli siis kolme normaalisti sykemmän näköistä suomalaista.

Tässä vaiheessa ei voi kuitenkaan lannistua. Huomenna on jo maailmanmestaruuksien ennakkokisan Med. Meetingin ensimmäinen kisapäivä ja silloin pitää jo suoritukset onnistua. Joukkue otti vaatimattoman lähtökohdan ja kaikki ilmoittivat PB lukemat kisasuorituksiksi. Jone 62 m CWT, Kaj 70 m CWT ja Antero ... niin siinäpä lukema ihmeteltäväksi. Tulokset ilmoitetaan täällä blogissa heti kun ovat saatavana. Ohessa kuitenkin lähtölista: