Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

torstai 6. kesäkuuta 2013

Janne Hietala

Tutustuin vapaasukellukseen keväällä 2011 lainatessani paikallisesta kirjastosta Vapaasukellus -kirjan. Vuosi tästä takaperin olin käynyt ensimmäistä kertaa laitesukeltamassa, josta kiinnostus vedenalaiseen maailmaan lähti liikkeelle. Kirjaa lukiessa ajattelin, että ompa muuten tuo vapaasukellus hurjaa hommaa. Tuohon itsellä ei kyllä riittäisi kantti. Kun touhuun hurahtaa, niin sitten mennään ja lujaa (ja pitkälle sekä syvälle). Nyt kaksi vuotta tuon jälkeen matka käy kohti allaslajien MM-kisoja Belgradiin.

MM-kisat Serbiassa ovat itselle kautta aikain toiset vapaasukellus kilpailut johon osallistun. Vuosi sitten osallistuin SM-kisoihin Kuopiossa saaden onnistuneet suoritukset kaikissa kolmessa lajissa, joista oma henkilökohtainen ennätys kahdessa. Itselle pituussukellus räpylöillä (DYN) on kaikkein omin laji, johon osallistun myös Serbian kisoissa. Vapaasukelluksen koukuttavin juttu on itsensä ylittäminen, joka onnistuessaan tuntuu käsittämättömän hienolta. Vaikka kisa käydään oman pääkopan kanssa, odotan innolla silti myös hienoa mahdollisuutta päästä kisaamaan maailman parhaiden vapaasukeltajien kanssa.