Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

tiistai 4. syyskuuta 2012

Kolmas treenipäivä

Jokaisena päivänä kello herättää aina vain aikaisemmin. Se raastaa ihmismieltä. Tänään onnistuimme kuitenkin vihdoin pääsemään treenipaikalle raitiovaunun ja bussin avulla. Sääkin oli jälleen edellistä päivää parempi ja satamassa pyöri aikaisempia päiviä enemmän kisaajia eri maista.

Kolmas peräkkäinen treenipäivä alkoi vaatia verojaan koko joukkueelta uupumuksen ja heikon olon muodossa, mutta siitä huolimatta päivä meni mukavasti. Antero yritti uudelleen 70-metristä ja tällä kertaa pääsikin pohjalevylle saakka. Mikko P leikki hieman fluid goggleseilla, mutta teki 70 m syvän tempauksensa kuitenkin vielä maskilla. Laura haki rutiinia 30 metrin sukelluksilla ja Veera teki session loppuun vielä erittäin helpon 50-metrisen. Niemeläisen Mikolle diagnosoitiin eilisen jälkeen jonkinmoinen keuhkojen alipainevamma, joten hän piti lepopäivän ja käytti sen muun muassa, yllätys yllätys, monoräpylänsä liimaamiseen.

Treenin jälkeen Veera teki Mikko N:lle kasvojen kauneusleikkauksen varta vasten hankkimallaan teräaseella. Aluksi Veera yritti hankkia apteekista kirurginveistä, mutta sitä ei valitettavasti suostuttu myymään, joten naamapaiseiden poistossa oli tyydyttävä hieman vaatimattomampaan työkaluun.

Lääkärileikkien jälkeen lähdimme tutustumaan lähellä olevaan Ezen kylään, joka osoittautui varsin eeppiseksi kohteeksi. Yli 400 metrin korkeudessa vuorella sijaitsevassa muinaisessa linnoituskylässä oli huikeat näkymät ympäröivälle Ranskan rannikolle. Laurakin löysi vihdoin neljän päivän jatkuvan etsinnän jälkeen postimerkkejä. Aika vuorikaupungin pienillä kujilla vierähti nopeasti ja luulimme jo missanneemme viimeisen bussin. Epätoivo alkoi jälleen hiipiä arpisiin sieluihimme ja tytöt jopa sortuivat liftaamaan. Ohiajavat autoilijat pudistelivat kauhuissaan päätään. 10 minuutin kuluttua mutkan takaa kuitenkin kurvasi linja-auto, jolla pääsimme takaisin Nizzaan kirvelevään yhden euron hintaan.