Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

keskiviikko 17. elokuuta 2022

AIDA Depth World Championship 2022 Roatan

Syvyys-MM-kilpailut järjestetään tänä vuonna 17.-25.8.2022 Roatanilla Hondurasissa. Suomesta MM-kisoihin lähti tänä vuonna:

Matti Eronen
Janita Kulkula
Tommi Pasanen
Miro Suonperä

Matti saapui Roatanille hyvissä ajoin noin viikko ennen kilpailun alkua, ja Janita, Tommi ja Miro saapuivat yli 30 tunnin matkustuksen jälkeen perille sunnuntaina. Sunnuntai meni yhdeksän tunnin aikaerosta toipumiseen ja maanantaina pääsimme sukeltamaan heti virallisiin treeneihin. Ensimmäisenä treenipäivänä säädimme painotukset ja sukelsimme lämmittelysukellusten jälkeen virallisen treenisukelluksen, jossa kaikki saivat valkoiset kortit.

Olosuhteet ovat huikeat. Hotellimme rannasta on vain viiden minuutin venematka sukellus-platformille. Veden lämpötila on 30 astetta ja näkyvyys melkein 40 metriä. Vedessä ei ole lainkaan virtauksia ja aallokko on ollut maltillista.

Tiistaina oli toiset viralliset harjoitukset ja avajaisseremonia. Tiistaina oli jonkin verran aallokkoa, mutta kaikkien viralliset treenisukellukset menivät hyvin. Avajaisseremoniassa esiteltiin kilpailuorganisaatio ja joukkueet, käytiin läpi turvallisuussuunnitelma ja otettiin yhdessä valokuvia.

Tarkempi kisaohjelma:

Maanantai 15.8. Rekisteröityminen ja viralliset harjoitukset
Tiistai 16.8. Viralliset harjoitukset ja avaijaisseremonia
Keskiviikko 17.8. CWTB - Naiset
Torstai 18.8. CWTB - Miehet
Perjantai 19.8. FIM - Naiset
Lauantai 20.8. FIM - Miehet
Sunnuntai 21.8. CNF - Naiset
Maanantai 22.8. CNF - Miehet
Tiistai 23.8. CWT - Naiset
Keskiviikko 24.8. CWT - Miehet
Torstai 25.8. Varapäivä
Perjantai 26.8. Kotiinlähtö

CWTB = syvyyssukellus stereoräpylöillä
FIM = köysiavusteinen syvyyssukellus
CNF = syvyyssukellus ilman räpylöitä
CWT = syvyyssukellus monoräpylällä

Huomenna on naisten CWTB-päivä ja Janita sukeltaa klo 21.40 (Suomen aika) AP 41 metriä SE