Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

maanantai 10. lokakuuta 2011

Toinen DYN-karsintapäivä

Kirjoittanut Mikko Pöntinen

Tänään oli vuorossa Mikko Niemeläisen leiskautus. Hyvinhän sekin meni. Mikko valmistautui suoritukseensa tuttuun tapaansa jutustelemalla niitä näitä ja meni altaaseen 2 minuuttia ennen starttia. Lähdössä pakkaaminen aiheutti pientä pään sumenemista ja alku lähti liikkeelle DNF:n käsivedolla. Rintauinnin potku ei sen sijaan enää ottanut onnistuakseen mono jalassa ja siitä Mikko muisti, että nythän taidettiinkin sukeltaa räpylällä eikä ilman. Tuosta eteenpäin sukellus lähti sujumaan rauhalliseen tahtiin päättyen hallittuun pintautumiseen 200 metrin päädyssä. Lopetuksessa oli kuitenkin pieni reunasta vetäminen, josta seurasi keltainen kortti ja 5 virhepistettä. Mitäpä siitä, loistava sukellus kuitenkin ja helppo finaalipaikka.

Dynamic-finaaliin pääsivät molemmat Mikot, Johanna ja Veera. Anterokaan ei jäänyt kauas, sillä vain kaksi metriä enemmän olisi riittänyt. Turha sitä on kuitenkaan harmitella, Anteron vahvin laji static on vielä edessäpäin.

Toinen DNF-karsintapäivä ja ensimmäinen DYN-karsintapäivä

Kirjoittanut Mikko Pöntinen

8.10. oli vuorossa toinen puolisko DNF-karsijoista. Suomalaisittain päivä menikin oikein hyvin. Veera teki 109 m, Johanna 112 m, Antero 106 m ja Mikko N 138 m, kaikki hyviä sukelluksia ja valkoisia kortteja. Koska finaaleihin pääsee 23 sukeltajaa kumpaakin sukupuolta, ei karsintaraja ollut päätähuimaava - miehillä 106 m a naisilla 72 m. Täten kaikki suomalaiset ovat DNF-finaaleissa, jotka kisataan 14. päivä.

9.10 oli puolestaan vuorossa ensimmäiset DYN-karsinnat. Suomalaisista sukelsivat kaikki muut paitsi Mikko N, joka sukeltaa tänään. Itse olin tämänkin lajin ensimmäisessä lähdössä, sillä ilmoitin taas ennakkotulokseksi yhden metrin. Täten voin sukeltaa ensimmäisenä, tehdä suoritukseni ja sen jälkeen katsella katsomosta kaikkien muiden sukelluksia. DNF:ssä sukellusrefleksini ei toiminut kovin hyvin, joten pintautumiseni oli tiukka jo 146 metrin kohdalla. Dynassa kaikki toimi kuitenkin paljon paremmin, sillä tunsin jalkojeni menevän hapoille jo 50 metrin jälkeen, mikä on hyvä merkki ja kertoo, että lihakset eivät kuluta turhaa happea. Nautiskelin koko sukelluksen ajan ja pintauduin hymyillen 204 metrissä. Finaalissa siis ollaan.

Johanna sukelsi 131 m pari päivää sitten saamallaan uudella monolla, Veera teki 129 m ja Antero 155 m. Näilläkin tuloksilla luultavasti pääsee finaaliin, mutta sen näkee tämän päivän sukelluksen jälkeen. Mikko N on uhkaillut "leiskauttavansa" tänään pitkän sukelluksen, kuitenkaan vaarantamatta melko varmaa finaalipaikkaa. Katsotaan mihin poika pystyy, DNF oli ainakin vakuuttava.

Huomenna on vuorossa lepopäivä ja retki Venetsiaan. Ylihuomenna palaamme asiaan static-karsintojen muodossa. Kisojen tulokset tähänastiset tulokset löytyvät osoitteesta http://apnea.cz/ranking.html?eid:1190.