Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

keskiviikko 31. lokakuuta 2007

CWT ET:t


Miehet ja naiset sukeltavat siis kaikki yhdessä. Ohessa räpsy et-listasta. Kuulemma ajat vielä muuttuvat, mutta tulokset ja järjestys eivät.

Dave Mullins ja Herbert Nitsch yrittävät siis rikkoa ME:n. Kenties yllättävää on että Guillaume Nery on ilmoittanut "vain" 99m, sillä näin miehen sukeltavan 105 melko vahvan oloisesti.

Suomalaisittain pullat on ihan hyvin uunissa ja top 10 sijoitukset ovat koko köörille hyvinkin mahdollisia.

Ensimmäinen kisapäivä peruttu

Keli vain paheni kello 13 mennessä, joten tuomarit ja järjestäjä päättivät peruuttaa kilpailut tältä päivää. Huomenna sukelletaan siis miehet ja naiset sekaisin melkoisen tiiviissä aikataulussa.

No, tähän oli periaatteessa osattu varautuakin, joten ei sinänsä hätää, tosin huomiseksi on lupailtu vielä kovempaa keliä. Lohdullista kuitenkin on että keli rauhottui selvästi klo 14 jälkeen.

Ehkä hieman ikävämpi käänne asioissa on, että kuulemma kisaköydet ovat katkenneet. Vielä emme tiedä miksi tai miten, mutta organisaatiolla on nyt melkoinen homma etsiä jostain uudet köydet, venyttää ja mitata ne, jne.

Lohdullisempana tietona tänään päivällä uiskenteli kisaköysien tuntumssa kuulemma iso miekkakala. Harmi kyllä kukaan joukkueesta ei onnistunut tätä näkemään, mutta mukava tietää että tuollainenkin on mahdollista. Täytyy pitää silmät jatkossa visusti auki :) Myös valkoevähaita on nähty alueella. Kyseinen laji ei ole ihmiselle vaarallinen, mutta on silti mukava kiustata kanssakisaajia kertomalla esim. että "Näin semmosen luontodokumentin pari viikkoa sitten valkoevähaista missä kerrottiin että ne yleensä syövät vasta 50m syvemmällä" jne...

Naisten lähtöjä siirretty

Eilen Event Comitteessa oli kova keskustelut siitä kuinka huonoon säähän on varauduttu. Suomen leirissä emme oikein ymmärrä kaikkia puolia argumenteista. Tämä on kuitenkin ulkoilmalaji ja ideaaleja olosuhteita ei kenellekään voi taata. Juuri tästä syystä olemme treenanneet aina kelistä riippumatta ja yrittäneet tehdä parhaamme joka säässä.

Juuri nyt ulkona tuulee melko kovaa, mutta ei tuo nyt mitään sellaista ole mitä ei olisi jo nähty. Kisaa on kuitenkin siirretty ja ensimmäinen lähtö on 13:15 kun sen piti olla 9:00.

No eipä siinä mitään, käyhän se näinkin...Toivottavasti vaan kaikkia marginaaleja ei pelata pois liiallisilla oljenkorsien käytöllä. Mitä jos keli onkin 13:15 vielä kurjempi?