Vuoden 2023 allaslajien AIDA -kisat kilpaillaan Jejun saarella Etelä Koreassa 10.-17.6. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät lisää linkkejä kilpailun tiedotukseen ja livestreamiin sekä sosiaaliseen mediaan. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

keskiviikko 31. lokakuuta 2007

Ensimmäinen kisapäivä peruttu

Keli vain paheni kello 13 mennessä, joten tuomarit ja järjestäjä päättivät peruuttaa kilpailut tältä päivää. Huomenna sukelletaan siis miehet ja naiset sekaisin melkoisen tiiviissä aikataulussa.

No, tähän oli periaatteessa osattu varautuakin, joten ei sinänsä hätää, tosin huomiseksi on lupailtu vielä kovempaa keliä. Lohdullista kuitenkin on että keli rauhottui selvästi klo 14 jälkeen.

Ehkä hieman ikävämpi käänne asioissa on, että kuulemma kisaköydet ovat katkenneet. Vielä emme tiedä miksi tai miten, mutta organisaatiolla on nyt melkoinen homma etsiä jostain uudet köydet, venyttää ja mitata ne, jne.

Lohdullisempana tietona tänään päivällä uiskenteli kisaköysien tuntumssa kuulemma iso miekkakala. Harmi kyllä kukaan joukkueesta ei onnistunut tätä näkemään, mutta mukava tietää että tuollainenkin on mahdollista. Täytyy pitää silmät jatkossa visusti auki :) Myös valkoevähaita on nähty alueella. Kyseinen laji ei ole ihmiselle vaarallinen, mutta on silti mukava kiustata kanssakisaajia kertomalla esim. että "Näin semmosen luontodokumentin pari viikkoa sitten valkoevähaista missä kerrottiin että ne yleensä syövät vasta 50m syvemmällä" jne...

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppii Susanna! Me pidetään peukkuja ja luetaan innolla blogia! Olette näköjään löytäneet ään pisteet!

terveisin rakkaat työkaverit

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos rakkaat tyotoverit. Niin, ikavat aan pisteen haittaavat nyt tiedottamista... Mutta, voin kuriositeettina kertoa teille, etta nain monenlaista liikkujaa pinnan alla, aina haista vapaasukeltajaan. Hain tosiaan nain vasta videolla, mutta kummasti sekin laittoi veren kiertamaan.. joskus siis nainkin..

Anonyymi kirjoitti...

Kandee varmaan hommata ne aan pilkut nopeasti jostain?

Anonyymi kirjoitti...

Terveisiä Suskulle!
tsemppiä sukelluksiin ja syö paljon valkosipulia, jos kalatkin karkaisi kauemmaks.
Terkuin serkkuflikka :)

Anonyymi kirjoitti...

Olisikohan miekkakala katkonut köydet...heh ;)

jome kirjoitti...

Tieto lisää tuskaa pt 2 - "oceanic white tip shark" onkin yleisesti ihmiselle vaarallisimpana pidetty laji. Nooh, onneksi niillä on nyt mistä valita, todennäköisyys tulla syödyksi on melko pieni.