Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

perjantai 23. syyskuuta 2011

CWT kisapäivän juttu jatkuu...

Kirjoittanut Antero

Anteeksi, ettei eilen tullut kirjoitettua enempää muiden sukelluksista, mutta totta puhuen tuo satametrinen vei aika lailla mehut vanhasta miehestä ja loppupäivä meni enemmän lepäilyn parissa. Nyt on taas olo jo aivan mahtava ja eilinen saavutus tuntuu ehkä vielä makeammalta!

Oman sukelluksen jälkeen jäin auttamaan Kaidea omassaan. Keli oli yltynyt hieman hankalammaksi aallokon kasvaessa tuulen voimistumisen myötä. Vilske jatkui sukelluspaikoilla kiivaana. Sukellusköysiä oli kolme ja sukellusten väli oli kolme minuuttia. Tarkoitti siis sitä, että näillä syvemmillä sukelluksilla edellinen on vielä pinnan alla, kun seuraava lähtee viereiseltä köydeltä alas. Köysien sijoittelu on tehty niin, etteivät suoritukset häiritse lainkaan toisiaan, joten suuri määrä urheilijoita saadaan hoidettua kohtuullisessa ajassa. Tosiaan, takaisin Kaiden pariin. Oltuaan vedessä jo minun vuokseni, häellä oli hieman kylmä. Onneksi aurinko oli tullut esiin ja lämmitti jonkin verran. Tällä kertaa Kaj päätti jättää lämmittelysukellukset väliin ja tehdä kisasukelluksen suoraan, jotta kylmyys ei veisi parasta terää miehestä. Edellisen viikon aikaiset 70 metrin yritykset eivät olleet onnistuneet, joten nyt köysi oli päätettu asettaa 68 metriin. Lähtö näytti todella hyvältä ja rauhalliselta, joten liukuvin potkuin Kaj hävisi tänään hieman sameaan siniseen. Kaikumies luetteli jälleen lukemia. Tämä pinnalla odottelu oli paljon enemmän hermoja venyttävämpää kuin oma sukeltaminen. Lopulta kuulin, että Kaj oli päässyt pohjalle, jota osasin kyllä odottaakin. Nyt vain jännitettäisiin pintautumista. Kaj tulikin pintaan hyvissä voimissa, vaikka huulissa jo sinistä sävyä olikin havaittavissa. Protokolla sujui nopeasti ja täsmällisesti, joten siitä oli seurauksena valkoinen kortti. Hienoa Kaj! Viime vuodesta parannusta huimat 18 metriä!

Myöhemmin oli vielä Joonaksen vuoro sukeltaa ja Kaide toimi jälleen koutsina. Hänellä olikin melko pitkä päivä merellä ja se näkyi iltapäivällä väsymyksenä. Joonaksella joka tapauksessa oli hyvä ja rento lähtö, mutta mitä ilmeisimmin pieni jännitys piti parhaimman rentouden poissa ja näin paineentasaus ei sujunut suunnitellusti. Käännös noin kymmenen metriä ennen 55 metrin syvyydessä odottanutta pohjapleittiä oli siis tuloksena. Arvokasta kisakokemusta Joonaksella joka tapauksessa.

Eva yritti omassa sukelluksessaan 40 metriä, mutta kääntyi 31 metrin kohdalla. Ingela pääsi pohjaan asti 46 metrisessään, mutta pintaprotokolle ei sitten enää sujunut, joten punainen kortti ja hylkäys oli tulos. Sijoitukset: Antero 5., Kaj 17., Joonas 39. ja Eva 31.

Huomenna on vuorossa vielä kilpailujen viimeinen laji, free immersion eli köysiavusteinen syvyyssukellus. Tänään ilmoitetaan ennakkotulokset. Katsotaan illalla kuinka syvälle kukin suunnittelee pääsevänsä.

Kalamata kiittää ja kuittaa.