Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

lauantai 2. heinäkuuta 2016

Viides kilpailupäivä, finaalit pituussukelluksessa ilman räpylöitä. Pronssia Suomeen!

Toinen finaalipäivä on paketissa. Tänään lajina oli pituussukellus ilman räpylöitä, ja se menikin oikein mukavasti.

Johanna sukelsi naisten B-finaalissa hyvännäköisen 130-metrisen vedon, sijoittuen lopulta sijalle 13. Kristian puolestaan sukelsi miesten B-finaalissa 168 metriä, joka oikeuttaa sijaan 14. Kristian on ollut vakuuttava ensimmäisissä MM-kisoissaan, ja hänen DNF-tuloksensa hätyyttelevät jo uhkaavasti Suomen ennätystäkin.

Naisten A-finaalissa ei tällä kertaa nähty suomalaisia, mutta maailmanennätys sen sijaan nähtiin, kun puolalainen Magdalena Solich sukelsi 185 metriä. Hopea meni Iso-Britannian Alice Hicksonille tuloksella 180 metriä, ja pronssi taas Puolan Julia Kozerskalle, jonka tulos oli 167 metriä. Ylipäätään naisten A-finaali oli erittäin kovatasoinen, sillä kaikki sukelsivat vähintään 150 metriä ja kaikki saivat valkoiset kortit.

Viimeisenä oli vuorossa miesten A-finaali, josta odotettiin erittäin kovatasoista. MikkoP oli mukana finaalissa, mutta Mikkoa tänä kautena vaivannut DNF-tulosten suuri vaihtelevuus iski jälleen, ja maksimi oli tänään vain 158 metriä. Mikon pintautumisen jälkeen alkoi kuitenkin varsinainen verilöyly, kun ensin Kroatian Goran Colak sai ennenkuulumattomasti tajunnanmenetyksen pintautuessaan 210 metrin kohdalla, ja myös Venäjän Aleksandr Kostyshen sai hylätyn 212 metrin jälkeen, kuin myös Ukrainan Oleksandr Bubenchykov 221 metrin kohdalla. Lisäksi Tšekin Martin Valenta jäi ulos finaalista, koska hän ei ilmoittanut ennakkotulostaan ajoissa eilen. Kaiken tämän jälkeen tilanne olikin sitten se, että Mikko sai pronssia. Joku saattaisi jopa sanoa, että tässä oli jo vähän tuuriakin mukana, mutta toisaalta tämä on taas hyvä muistutus siitä, että punaisilla korteilla ei pärjää kilpailuissa. Miesten hopea meni Ranskan Pierre Crubillélle tuloksella 196 metriä, ja kulta meni Puolan Mateusz Malinalle uudella huikealla maailmanennätystuloksella 244 metriä.Huomenna on vuorossa viimeinen kilpailupäivä, finaali pituussukelluksessa räpylöillä. Suomalaisista kisaa huomenna Mikko Pöntinen miesten B-finaalissa klo 11:30.


Tässä vielä DNF-finaalien tulokset: