Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

maanantai 25. kesäkuuta 2018

Ensimmäinen kisapäivä / DNF-karsinnat...

...eli kisapäissään DNF-karsinassa.Ensimmäinen kisapäivä on takanapäin. Kaikki suomalaiset saivat hienoilla sukelluksilla valkoiset kortit ja kaksi PB:täkin tehtiin. Mika sukelsi 103m (PB), Janita 107m, Salla 130m (PB) ja Kitte 158m. Ossi joutui valitettavasti jäämään rannalle koutsin hattu kourassa - toivottavasti seuraaviin kisoihin saamme kuitenkin erillisen koutsin mukaan.

"Tosi miellyttävä dyykki! Olisi vain pitänyt lähteä kilpailemaan eikä fiilistelemään" totesi Kitte  h y v i n  rauhallisesta sukelluksestaan. Kitte oli suorituksensa jälkeen 7:s ja kaksi lähtöä oli enää jäljellä. Jäimme jännittämään, josko Kitelle irtoaisi finaalipaikka, mikäli siis vain kuusi sukeltajaa pääsee sukeltamaan per finaali. Tulosten perusteella sijoitus on 12:ta eli B-finaalipaikalle näkyy vihreää valoa.

Sallan lisäksi kolme muutakin urheilijaa tekivät 130 metrin sukellukset. Sallan AP:n (78m) perusteella hän sijoittuu alustavassa tuloslistauksessa näiden neljän kesken järjestyksessä viimeiseksi, ja on näin ollen DNF-karsintasijalla 16. Jos finalipaikkoja olisi kahdeksan per finaali, Salla siis pääsisi alustavien tulosten perusteella b-finaaliin.  Sallan mietteet suorituksesta ja finaalijärjestelyistä lyhyesti tässä: "Mulle tuli aika kiire hengityksen kanssa, hengitin siis ennen lähtöä ulos liian myöhään ja sitten olinkin aika kiireessä hengittää sisään etten myöhästyisi... Ja lähdin siis hieman vajaalla täytöllä matkaan. Sukellus tuntui kuitenkin vaivattomalta, 100m käännöksen jälkeen 125 pohjamerkki tuli yllättävän pian ja sitten intuitio käskikin pian pintautumaan. Huomasin suoraan edessäni, viereisellä radalla, samoille kohdille pintautuneen Marina Romanovan ja ehdin jo alkaa harmitella, että olisihan sitä hieman pidemmällekin voinut... Vaikka PB on tosi hieno juttu ja 130 metriin sietää olla tyytyväinen, olisi valehtelua väittää etteikö tämä finaalihäslinki vaikuttaisi iloitsemiseeni ollenkaan. I'm OK ja samalla vähän palasina."

                                Sallan fiilis

"Aluksi jännitti, sitten vaan tein käsivetoja ja potkuja ja mietin, että nousen 60m kohdalla pintaan, mutta sitten jatkoinkin sukellusta. Yhtäkkiä olinkin jo 100m päädyssä ja olo tuntui ihan hyvältä" pohti Janita. "Mutta siis ennen sukellusta olin lähellä mennä vessaan oksentamaan ja mietin, miksi teen tätä kun tämä laji on maailman kamalinta kidutusta ja huomennakin aion sukeltaa, vaikka ei olisi pakko..." Illalla hotellihuoneessa Janita jatkoi: "Hyvinhän mä siinä odotellessa pärjäsin ja täähän on hauska laji!"

Mika omasta suorituksestaan: "Mahtavaa päästä sukeltamaan MM-kisoissa! Harjoitellun mukainen rento veto ja PB:hän siinä tosiaan tuli. Viimeinen käännös tuntui hyvältä joten tästä lähdetään sitten kehittämään sitä seuraavaa altaanmittaa."

Nyt illalla Event Comitteen jälkeen virallinen ratkaisu finaalisählingille on saatu: 6 parasta menee A-finaaliin ja 6 seuraavaa B-finaaliin. Tällaisesta olisi ollut hyvä kertoa jo aiemmin, ehkä jopa ENNEN kisoja!? *=#*€?&*!!

Huomenna sukelletaan dynaa. Salla ja Janita ovat aikeissa sukeltaa huomennakin ilman räpylöitä, mutta kaikilla suomalaisilla on kuitenkin tähtäimessä uusi PB!

Tässä huomiset OT:t (Suomen aikaa)

Mika   10:10
Janita 10:20
Salla  10:40
Kitte  12:20
Ossi   12:30

Livefeed löytyy täältä.