Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

lauantai 11. syyskuuta 2021

Treenien alku

Tässä nyt vähän tuntemuksia ensimmäisen harjoitusaamun jälkeen. Alku on kyllä vähän hankalaa, ympärillä on vain vieraita ihmisiä ja kaikki menevät epäjärjestyksessä poijulle. Kuka sukeltaa ja milloin on selvittämättä, mutta lanyardia vain kiinni ja vuoroa hakemaan. Aiemmin olen tottunut aika nopeasti tekemään lämppärit, mutta nyt sai odotella lähes 15 min, että sai tehtyä tokan lämppärin. Siinä ehti jo kylmettyä, sillä vesi onkin paljon kylmempää kuin odotin! Samoin kova aallokko oli yllätys, miksen ottanut merenkäyntitabuja mukaan?

Pari FIMiä, pääsin alas asti, -40m, mutta CWTB meni ihan plörinäksi. Kaksi kertaa tuli lievä kramppi, varmaan kylmän takia, ei näin saisi aloittaa! Vika sukellus oli paremmalla köydellä (vastapaino). Koetan taas FIMiä, mutta nyt meni paineentasaus pieleen, joten käännyin jo ennen -40m.

Taas saa muistella miten tehdään asiat, koetan muistaa nyt tehdä M-chargen handsfreenä, sekin unohtui...

Nyt täytyy myös suunnitella seuraavan seitsemän päivän sukellussyvyydet (lineaarinen edistys, vaiko hyppäyksittäin), aloitanko helpolla ja rakennan luottamusta, mutta menetän riittävät syvät dyykit, panostanko kaiken CWTB:n? Onko varaa lepopäiviin? Peijakkaan kylmä vesi oli ikävä yllätys, ja rentouden hakeminen on nyt haastavaa. Vielä on onneksi runsaasti treenipäiviä jäljellä, joten toivottavasti sukellukset lähtevät taas rullaamaan.

- Matti