Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Turun allaslajien MM-kisat 2016 alkavat

Vapaasukelluksen maajoukkue on nyt koossa Turussa, ja myös kaikki pitkänmatkalaiset ovat saapuneet majoituspaikkana toimivaan Linnasmäen kongressikeskukseen. Eilen oli vuorossa kisoihin rekisteröityminen sekä kisojen avajaiset. Avajaisseremonia oli lyhyt mutta kaunis. Järjestäjä Mikko Anttonen isännöi tilaisuutta, ja myös maajoukkueen Mikko Pöntinen nousi lauteille pitämään herkän puheen.

Tänään oli harjoittelupäivä ja kävimme testaamassa Turun Impivaaran hallin. Halli todettiin hyväksi ja löylyt lämpimiksi, vaikka saunan kaakelilauteet eivät olekaan materiaalivalinnaltaan täysin optimaaliset. Halli on toki tuttu jo tämän vuoden SM-kisoista, ainakin suurimmalle osalle joukkueesta. Osa tiimistä teki kevyet static-harjoitukset huomisia static-karsintoja varten, osa taas valmistautui jo ylihuomisiin karsintoihin pituussukelluksessa ilman räpylöitä. Saimme myös testata uusia mielenkiintoisia Lobster-kaulapainoja. Mikko Niemeläinen ainakin kuulemma tosin pitäytyy vielä perinteisissä painoissa, koska hän on old school -mies henkeen ja vereen.

Kisojen järjestelyt ovat jo tähän mennessä keränneet runsaasti kehuja. Ruokailu, kuljetukset ja kaikki muut järjestelyt pelaavat. Organisaatio on rautainen. Esimerkiksi yhtenä turvasukeltajana toimii suomalaisen vapaasukellusscenen grand old man Simo Kurra, jonka psykologisesta profiilista kertoo jotain jo se, että hän saapui kisapaikalle polkupyörällä kotoaan Tampereelta.

Huomenna kisat alkavat siis staattisella hengenpidätyksellä, ja suomalaisten sukellusajat ovat huomenna seuraavat:

Antero Joki 10:45
Johanna Nordblad 10:45
Mikko Niemeläinen 11:15
Paula Hietanen 11:45
Ossi Peltola 12:30
Timo Kinnunen 12:45

Lähtölista löytyy osoitteesta https://aidafinland.org/startlist-and-results/

Kisoja voi seurata internetin välityksellä reaaliaikaisena osoitteesta https://aidafinland.org/media/