Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

sunnuntai 28. lokakuuta 2007

Harjoittelua vaikeita olosuhteita vartenTänään menimme sukeltamaan taas heti aamusta. Näköjään kelejä ei auta yrittää arvailla, meri on joka kerta erilainen. Nyt oli aivan törkeä virta. Käydet olivat tuhdeista pohjapainoista huolimatta aivan vinossa ja jos hetkeksikään päästi pinnalla irti, ajautui saman tien metrikaupalla pois köydeltä.

Hetken aikaa homma vähän arvelutti, mutta totesimme, että myös kisapäivänä voi olla tällaiset, tai huonommatkin, olosuhteet, joten ei auta itku ja poru, täytyy yrittää vain tehdä parhaansa.

Timolla oli ensimmäinen sukelluspäivä vatsataudin jälkeen, mutta jalka kramppasi 55 metrissä, joten hän kääntyi aikaisemmin kuin suunnitellut 65 ja tuli free immersionia ylös. Muutenpa ei sukelluksella mitään hämminkiä ollut, joten varmaankin huomenna mies on taas pelikunnossa. Timon tasolla parissakin päivässä tekee ihmeitä kun vaan tietää olevansa terve.

Antero sukelsi jälleen erittäin vahvan näköisen 65 metriä, mikä siis on 4 metrin parannus henkilökohtaiseen enkkaan. Anterolla rajoittava tekijä on paineentasaus ja nyt hän sai vielä tehtyä paineentasauksen pohjalla, joten 70, mitä mies omien sanojensa mukaan piti itselleen mahdottomana saavuttaa, onkin jo aika realistinen luku.

Susanna sukelsi myös hyvin 51m. Kovasta harjoittelusta huolimatta suuntäyttö ei tällä kertaa onnistunut, mutta mikäs siinä jos noinkin pääsee. Naisten SE saattaa siis olla pian vaarassa kaatua, muistaakseni se on 52 metriä, mutta joku kotosuomessa voinee tarkistaa?

Itselläni meni myös hyvin, sukelsin 76 metriä ja vaikka taas kyllä tunsi töitä tehneensä oli pinnalla vahva olo. Varsinkin noissa virtaolosuhteissa rankkaan tämän kyllä henkilökohtaisella vaativuusasteikolla melko hyväksi vedoksi. Miehillä vielä 2 treenipäivää, susannalla 1. Katsotaan kuinka käy.

Kuvia ei tänään otettu (sääli että kamera jäi koska noista virran taivuttamista köysistä olisi ollut kiva saada kuva), mutta pistetään taas päivän piristeeksi yksi sukellusprofiili (antsan profiili myöhemmin jos saan revittyä kellon irti siltä kädestä)