Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Ensimmäinen dynapäivä


Tänään oli ensimmäinen dynamic-päivä. Allas oli sama kuin staticissakin eli vesi oli noin 34 asteista. Kylmä ei tullut, kun aurinkokin paistoi kirkkaalta taivaalta. Taktikoin sen verran, että ilmoitin ennakkotulokseksi vain yhden metrin, jotta pääsisin mahdollisimman aikaisin aamulla tekemään oman suoritukseni. Muitakin aamulähtöihin halukkaita oli ja oma eräni olikin vasta aamun kolmas. Lämmittelyt menivät hyvin ja itse sukellus oli aika lailla odotetun kaltainen, noin puolimatkaan asti leppoisaa eteenpäin menoa ja sen jälkeen tiukkenevaa taistelua pahaa oloa vastaan. Pintaan tulo olikin sitten varsin tiukka ja piti todella taistella kelvollisen pintaprotokollan suorittamiseksi. Ilokseni sain kuitenkin tuomareilta valkoisen kortin ja hyvää mieltäni lisäsi vielä kuulemani tulos: 158 metriä. Jälleen oma ennätys! Näissä kisoissa siis jokaisessa lajissa olen voinut parantaa omaa ennätystäni. Enempää tuskin voi toivoa… niin tai ainahan sitä voisi metrejä ja sekunteja tulla hieman enemmänkin!

Pienenä sivujuonena mainittakoon jo muutaman vuoden vanha perinne naapurimaan Väinön eli Weine Gustafssonin kanssa. Olimme taas lyöneet pienen vedon kokonaispisteistä. Hävinnyt ostaa voittaneelle yhden oluen. Veto ei siis ole suuren suuri, mutta periaate sitäkin vahvempi. Valitettavasti tänä vuonna Weine vei voiton mahdottoman komealla dynamicillaan. Kaveri vetäisi toistakymmentä metriä lisää ennätykseensä ja teki 198 metriä. Todella vahva pintaan tulo, jota sain seurata viereiseltä radalta juuri ennen omaa suoritustani. Onnittelut Weinelle!

No, huomenna onkin sitten Timon ja Mikon vuoro tehdä omat dynansa. Kirjoitellaan sitten lisää tapahtumista ja lopputuloksista.

Tuloksia toiseksiviimeisenä päivänä

Kaikki tulokset löytyvät nyt AIDA:n rankingsivulta

Suomi siis neljäntenä ja kaikilla 4 ensimmäisellä 2 dynamicia tekemättä.

Kaulaa kolmostilaan 43.4 pistettä! Jännäksi menee :)