Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

perjantai 26. lokakuuta 2007

VapaapäiväTarkoituksemme oli pitää huomenna vapaapäivä, mutta tänään keli oli niin raju että katsoimme parhaaksi jättää sukellukset väliin. Vielä rannalle kävellessä vitsailimmie Timon kanssa että huonoissa olosuhteissahan sitä pitää juuri harjoitella, mutta laiturin hyppimistä katsoessa totesimme että tällaisessa kelissä kisa varmaankin keskeytettäisiin. Sitäpaitsi turvasukeltajatkaan eivät olleet uskaltautuneet ulos, joten jätimme mekin väliin.

Tämä oli sinänsä sääli, että ainakin minulla ja Timolla oli kova lataus päällä. Anza oli lepopäivästä mielissään koska hänen korvansa on oikkuillut, Susanna taas menee illalla varmaankin taas sukeltamaan koska hänellä on jäänyt treenejä väliin, mutta nyt vointi alkaa olla parempi.

Kun miehet oli kerran valmiiksi ladattu niin piti se energia johonkin suunnata, joten käppäilimme altaalle tekemään staticia. Tarkoitus oli parin lämppärin jälkeen lähteä Timon kanssa "viivalle", mutta viimeinen lämppäri kulki itsellä niin hyvin että päätin jatkaa loppuun asti. Hieman mittaajasta vaihdellen aika oli jotain 7:30 päälle, eli apneakondiskin on nyt hyvässä iskussa.

Keli on nyt jo tyyntynyt ja arvomme hieman mitä teemme. Anza ja Timo ovat päättäneet levätä, mutta Susanna on ainakin veteen menossa ja omalta osaltani arvon vielä. Aamulla emme uskoneet että keli tyyntyisi ja vedimme siksi homman jo teloille, mutta näköjään se olisi tyyntynyt kuitenkin. Mutta johonkin väliin se vapaapäivä on otettava joka tapauksessa...

Edit: Susanna kävi vielä illalla sukeltamassa ja 47 metriä meni vahvan oloisesti. Lopuksi Susanna vielä harjoitteli mouthfilliä ahkerasti ja sai kuin saikin homman toimimaan. Harjoitteluahan sen rutiiniksi saaminen vaatii, mutta lupaava alku kuitenkin!