Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

lauantai 3. marraskuuta 2007

Naisten MM-hopea suomeen!


Tiesimme päivän sukellusten jälkeen kyllä Susannan sukeltaneen hyvin ja olevan kevyesti top 10:ssa, mutta pakko myöntä että olimme hieman yllättyneitä kun Susannaa kyseltiin kiireesti doping-testiin. Tuloslista meni hieman uusiksi kun tuomarit katsoivat pohjakameran videot ja suoritukset muuten. Lopulta Susanna nousi toiseksi!

Lajillemme luonteenomaista on, että vain onnistumiset lasketaan. Vaikka kilpailuun oli ilmoitettu hurjasti syvempiäkin sukelluksia, vain onnistumiset ratkaisevat. Fakta on että täällä oli paikalla maailman parhaat sukeltajat, jotka tekivät sen mitä pystyivät, ja tuosta joukosta toiseksi selviytyi hienolla SE tuloksellaan Susanna.

Onnittelut!

Uusi SE ja pari valkoista korttia

Susanna sukelsi helpon ja rennon näköisesti uudet SE lukemat 40 metriä. Myös Simo ja Anza onnistuivat omissa sukelluksissaan. Timo ei valittettavasti startannut tänään, koska mahapöpö iski taas.

Suomalaisten osalta siis kisa on ohi nyt. Varsin tyytyväisiä ollaan tuloksiin täällä leirissä. Hyviä henkilökohtaisia venymisiä, mutta ennen kaikkea ei yhtään punaista korttia.

CNF kisapäivä


CNF lähtölistat ja ET:t oheisessa kuvassa.

Susanna on ilmoittanut 40 metriä, eli jälleen kirkkaasti uusi SE jos onnistuu. Antero ja Timo 46 metriä ja Simo 48.

Kukaan miehistä ei tavoittele ME:tä, mutta syvälle mennään kuitenkin. Odotetusti Herbert ja molemmat Williamit ovat ilmoittaneet yli 70m. Yllättävän paljon porukkaa on myös välillä 50-60, mutta luulen että osa on CWT:n jälkeen ilmoittanut hieman "huolettomasti" omat et:nsä...Naisissa sekä Natalia Molchanova että Sara Cambell ovat molemmat ilmoittaneet yli nykyisen ME:n (56). Natalia 57 ja Sara 60.