Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

torstai 4. syyskuuta 2008

Toinen kisapäivä ja lopulliset tulokset


Constant weight on sitten tehty ja lopulliset tulokset kuvissa. Pienenä fiilistelynä myös Anteron sulavaa menoa ylös tullessa. Niin ja se on vielä unohtunut mainita, että kaikki loistavat vedenalaiset kuvat tässä blogissa on ottanut Kimmo Lahtinen, jos ei sitten erikseen jotakuta muuta mainita.

Kisajärjestäjillä kävi melkoinen tuuri, sillä tuulen takia vene repi lautat rikki puoli tuntia kisan päättymisen jälkeen ja nyt ne ovat köysineen sikin sokin rannan edustalla.

Huomenna on siis melkein lepopäivä, sillä ruotsalaiset ovat haastaneet kaikki muut joukkueet perinteiseen joukkestatic-kilpailuun. Kisa on siis static kolmihenkisin joukkuein ja seuraavan on oltava vedessä ennen kuin edellinen saa nousta. Yhteisaika ratkaisee voittajan. Katsotaan mitä huominen siis tuo tullessaan.

Nyt Sharm kuittaa ja painuu pehkuihin…

Toisen kisapäivän tuloksia


Ohessa on toisen kisapäivän tuloksia. Melko monta lievää ja hieman lievää suurempaa epäonnistumista löytyy tästä listasta. Ja jälleen kerran alkoi laajamittainen kirjallisten vastalauseiden vyöry kohti Jurya, mutta ne käsitellään myöhemmin illan aikana ja palataan sitten niihin, kun sen aika on.

(toim. huom.) Edellisessä jutussa mainittu uros olikin Juraj Karpis Sloveniasta eikä Uros Kojic Serbiasta. Komeita kummatkin (timo. huom.)

Nonni

Nonni. Nyt oli sitten Anteron vuoro aloittaa omat kisasuorituksena. Tänään oli tuulisin ja aallokkoisin päivä koko viikolla, kilpailun aikana lääkäreiden ja laiteturvasukeltajien tukialus pääsi kaksi kertaa irti ankkureistaan ajelehtien pian kymmenien metrien päähän kisakellukkeilta. Laivan ajelehtiminen johti aikataulumuutoksiin ja Anteron starttiaika siirtyi 14 minuuttia eteenpäin. Raju keli ei kuitenkaan hievahduttanutkaan koutsina vuorostaan toiminutta Timoa, vaan hän valmensi rikkumattomalla mielenrauhalla Anteron uutteen ennätyssyvyyteen Näin Antero pääsi jälleen uuteen kymppikerhoon eli 80 metriä MM-kisoissa sukeltaneiden iloiseen joukkoon.

Toisten sukelluksista kerromme nyt vain mitä satuimme vedessä näkemään ja kuulemaan. Ruotsin Weine sukelti 72 metriä vaikka paineentasaus loppui vasemmassa korvassa jo 40 metrin kohdalla. Tärykalvo puhjenneena Weine teki kuitenkin puhtaan pintaprotokollan ja mukana matkassa pintaan tullut tagi takasi täydet pisteet myös ruotsin joukkueelle.

Slovenian Uros yritti 100 metriä mutta syvyyttä oli tällä kertaa selkeästi liikaa. Miehen voimakkaat potkut toivat hänet pintaan asti, mutta minkäänlaista pintaprotokollaa ei miehestä irronnut vaan turvasukeltajien oli kannateltava pinnalle torkahtanutta sukeltajaa.

Lisää tuloksia sitten kun niitä saadaan neljän jälkeen…