Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

torstai 28. kesäkuuta 2007

Lehdistötiedote

Suomesta edustusjoukkue vapaasukelluksen allaslajien MM-kilpailuihin

Järjestyksessään kolmannet vapaasukelluksen yksilöiden allaslajien maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Slovenian Mariborissa, 4.–7.7.2007. Suomesta kilpailuihin osallistuu kolme naista ja viisi miestä.

Kansainvälisen vapaasukelluksen kattojärjestön AIDA:n (International Association for Development of Apnea) maailmanmestaruuskilpailuissa lajeina ovat: Static Apnea (Static, staattinen hengenpidätys), Dynamic Apnea with Fins (DYN, pituussukellus räpylöillä) sekä Dynamic Apnea without Fins (DNF, pituussukellus ilman räpylöitä). Mariborin MM-kilpailuihin osallistuu kilpailijoita 27 maasta.

Suomen joukkueen Timo Kinnunen ja Johanna Nordblad saavuttivat mitaleita jo edellisissä maailmanmestaruuskilpailuissa 2005 Renensissä, Sveitsissä ja tälläkin kertaa heiltä on lupa odottaa erittäin kovatasoisia suorituksia. Johanna on pitänyt hallussaan myös pituussukelluksen (DYN) maailmanennätystulosta ja Timo on jo vuosia lukeutunut staattisen hengenpidätyksen ykkösnimiin maailmassa. Eero Soralahti osoitti kevään SM-kilpailuissa kovaa tuloskuntoa. Hän myös saavutti finaalipaikan edellisissä MM-kilpailuissa pituussukelluksessa. Kokemusta ja suoritusvarmuutta joukkueelle tuovat Antero Joki, joka on tehnyt aiempina vuosina tasaisen varmaa tulosta niin yksilö- kuin joukkuekilpailuissa sekä Päivi Mettovaara. Uudempaa vapaasukeltajapolvea edustavat, Lauri Lilja ja Mikko Pöntinen sekä Saana Partinen.

Suomen värit ovat muutenkin edustettuina näkyvästi kisoissa, kun Kimmo Lahtinen toimii yhtenä kilpailujen kahdeksasta tuomarista. Joukkueen huollosta ja tiedotuksesta vastaa Matti Luukkonen.


Edustusjoukkueen kokoonpano ja kilpailulajit:

Antero Joki (Static, DYN, DNF)

Johanna Nordblad (Static, DYN, DNF)

Timo Kinnunen (Static, DYN)

Lauri Lilja (DYN, DNF)

Mikko Pöntinen (Static, DNF)

Eero Soralahti (Static, DYN, DNF)

Päivi Mettovaara (Static, DYN, DNF)

Saana Partinen ( DYN, DNF)

Matti Luukkonen (huoltaja)