Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

keskiviikko 17. kesäkuuta 2015


Viimeistelyjä


Monille maajoukkueen jäsenille Hyvinkään leiriviikonloppu toimi areenana viimeisille pitkille sukelluksille ennen kisoja. Leirillä maksimikunto tuli testattua ja samalla saatiin kokemusta ulkoallasolosuhteista, jollaiset ovat myös Serbiassa vastassa. Kunnon ajoitus vaikuttaa menevän monilla kohdalleen, kun leirisunnuntainakin nähtiin jo kolme yli 200m Dynaa. Viimeisten pitkien harjoitussukellusten jälkeen alkoi palauttelu ja herkistely. Tavoitteena on että lihaksissa ja kropassa on kaikki paukut käytettävissä, kun niitä kisoissa tarvitaan. Herkistelyllä pyritään pitämään sukellusrefleksi ja apneakunto yllä tämän kevyemmän parin viikon ajan. Täytyy sanoa, että kuukausien intensiivisen treenaamisen jälkeen tällainen "löysäily" tuntuu kyllä hieman vieraalta. Toisaalta energiaa tuntuisi olevan vaikka muille jakaa!

Osa kilpailijoista on löytänyt jo tiensä Serbiaan ja Suomestakin paikalla on jo Paula ja Viljami. Aivan kommelluksitta ei heidän menomatka tainnut mennä, sillä matkatavarat vielä etsivät oikeaa osoitetta. Toivottavasti ne kuitenkin löytävät pian perille! Pääjoukko lähtee matkaan torstaina. Paikanpäälle jääkin mukavasti muutama päivä aikaa totuttautua ilmastoon, ilmapiiriin ja altaaseen.

Juhannusohjelmasta tulee tänä vuonna tällainen:

Perjantai:  ilmoittautuminen ja avajaiset
Lauantai:  viralliset harjoitukset
Sunnuntai: DNF karsinnat
Maanantai: DYN karsinnat
Tiistai: STA karsinnat
Keskiviikko: välipäivä
Torstai: DNF Finaalit
Perjantai: DYN Finaalit
Lauantai: STA Finaalit + loppubileet!
Sunnuntai: Kotiinlähtö

Nyt vaan täytyisi pitää huoli siitä, että muistaa pakata mukaan kaiken tarvittavan. Matkakuume alkaa jo kasvaa ja taitaa siitä osa olla ihan rehellistä kisajännitystäkin.

Ossi