Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

tiistai 28. kesäkuuta 2016

Toinen kilpailupäivä, karsinnat pituussukelluksessa ilman räpylöitä

Toinen kilpailupäivä on kisattu, lajina pituussukellus ilman räpylöitä. Suomalaiset sukelsivat jälleen hienosti.

MikkoP aloitti urakan heti aamulla, sivuamalla Suomen ennätystä 181 metrin sukelluksella. Pintautuminen oli tiukka, mutta tuomari antoi kuitenkin valkoisen kortin. Sukelluksella Mikko pääsi A-finaaliin. Pinja debytoi hienosti 106 metrin sukelluksella, ja koska sukelluksen puolivälissä tuli tylsää, Pinja sukelsi välin 50-75 ylösalaisin. Johanna sukelsi B-finaalin arvoisesti tekemällä 128 m. Kristian jatkoi suomalaisten hyvää putkea 175 m vedolla, jolla myös pääsee B-finaaliin. Paula yritti urheasti sukeltaa 150 metrin päätyyn saakka, mutta valitettavasti sukellus päättyi tajunnanmenetykseen. Jaakko sukelsi konservatiiviset 128 metriä, mutta ei ole tyytyväinen sukellukseensa, sillä potentiaalia olisi ollut enemmänkin. Jaakon sanojen mukaan "nauhuri imaisi kasetin kesken sukelluksen". MikkoN sukelsi varman 153 metriä, jääden kuitenkin jälleen täpärästi B-finaalien ulkopuolelle, tällä kertaa 3 metrillä. Eilen hän jäi B-finaalista 3 sekunnin päähän, joten 3 onkin nyt Mikon uusi onnennumero.

Tältä päivältä saldona on siis yksi A-finaalipaikka ja kaksi B-finaalipaikkaa.

Huomenna on vuorossa viimeinen karsintapäivä, lajina pituussukellus räpylällä.

Suomalaisten lähtöajat ovat:
Mikko Pöntinen 10:10
Pinja Partinen 10:10
Johanna Nordblad 11:20
Kristian Mäki-Jussila 11:20
Paula Hietanen 12:00
Jaakko Keskitalo 12:20
Mikko Niemeläinen 12:30

Live-lähetystä on jälleen huomenna tarjolla osoitteessa http://www.aapiskukko.com/#!aida2016/wwpvf. Livelähetys on saanut paljon kehuja, ja tänään sillä oli jo yli 1100 katsojaa. Kommentaattorina on maajoukkueemme kapteeni Antero Joki.