Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

lauantai 10. syyskuuta 2011

Lauantai Kalamatassa

Kirjoittanut Antero

Aurinko ei ollut vielä noussut vuorten takaa paistamaan hotellin terassille, kun olin jo aamupalalla. Tällä kertaa menin sinne yksin, koska Kaj oli saattamassa perhettään kotiin Ateenassa. No, äkkiä siihen sai pöytäseuraksi yhden australialaisen ja pari ranskalaista. Jutut polveilivat laidasta laitaan vaikkakin pääosin käsittelivät jokaisen urheilutaustoja ja eri lajeja. Aamiaisen jälkeen menin omaan kammiooni venyttelemään hieman. Kyllä, olen venytellyt joka aamu, tosin keskittyen keskivartaloon mahdollisimman hyvän elastisuuden löytämiseksi syvyyden aiheuttaman paineen alla.

Olin saanut itseni vaihdettua klo 10.30 lähtevään veneeseen, jossa oli lisäkseni kymmenkunta muutakin urheilijaa. Ainakin muutama Venezuelasta, yksi Tanskasta, useampi britti, jne. Totuttuun tapaan menin nopeasti tekemään sen yhden lämmittelysukellukseni ja uin sen jälkeen sukellusköydelle. Pari muuta sukelsi siinä ennen minua, joten hetken jouduin odottelemaan. Kun vuoroni tuli, pyysin laskemaan pleitin kuuteenkymmeneenviiteen metriin. Tänään oli siis vuorossa syvyys ilman räpylöitä. Turvasukeltaja Veera lueskeli taas jo tuttuun tapaan lähtölaskennan ja niin sukellus alkoi. Kaikki meni lopulta hyvin pohjaan saakka, vaikka hieman jännitystä olikin havaittavissa. Paineentasaus oli nimittäin hieman takkuista, koska en mouthfilliä tehnyt näin ”matalalle” sukellukselle. Joka tapauksessa taas käsi pleitille ja ylös. Ensimmäinen turvasukeltaja tuli vastaan noin 30 metrissä skootterinsa kanssa ja toinen liittyi joukkoomme mukaan hieman myöhemmin. Pinnassa protokolla loppuun asti ja siinä se oli. Hyvä oli aloitus tuohonkin lajiin! Olihan se kuitenkin vain metrin omasta ennätyksestäni.

Huomenna minulla on vapaapäivä, mutta Kaide ja tänään tänne saapuva Jone treenaavat varmasti. Palataan silloin asiaan. Kalamata kiittää ja kuittaa!