Vuoden 2023 allaslajien AIDA -kisat kilpaillaan Jejun saarella Etelä Koreassa 10.-17.6. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät lisää linkkejä kilpailun tiedotukseen ja livestreamiin sekä sosiaaliseen mediaan. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

torstai 28. kesäkuuta 2007

Lehdistötiedote

Suomesta edustusjoukkue vapaasukelluksen allaslajien MM-kilpailuihin

Järjestyksessään kolmannet vapaasukelluksen yksilöiden allaslajien maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Slovenian Mariborissa, 4.–7.7.2007. Suomesta kilpailuihin osallistuu kolme naista ja viisi miestä.

Kansainvälisen vapaasukelluksen kattojärjestön AIDA:n (International Association for Development of Apnea) maailmanmestaruuskilpailuissa lajeina ovat: Static Apnea (Static, staattinen hengenpidätys), Dynamic Apnea with Fins (DYN, pituussukellus räpylöillä) sekä Dynamic Apnea without Fins (DNF, pituussukellus ilman räpylöitä). Mariborin MM-kilpailuihin osallistuu kilpailijoita 27 maasta.

Suomen joukkueen Timo Kinnunen ja Johanna Nordblad saavuttivat mitaleita jo edellisissä maailmanmestaruuskilpailuissa 2005 Renensissä, Sveitsissä ja tälläkin kertaa heiltä on lupa odottaa erittäin kovatasoisia suorituksia. Johanna on pitänyt hallussaan myös pituussukelluksen (DYN) maailmanennätystulosta ja Timo on jo vuosia lukeutunut staattisen hengenpidätyksen ykkösnimiin maailmassa. Eero Soralahti osoitti kevään SM-kilpailuissa kovaa tuloskuntoa. Hän myös saavutti finaalipaikan edellisissä MM-kilpailuissa pituussukelluksessa. Kokemusta ja suoritusvarmuutta joukkueelle tuovat Antero Joki, joka on tehnyt aiempina vuosina tasaisen varmaa tulosta niin yksilö- kuin joukkuekilpailuissa sekä Päivi Mettovaara. Uudempaa vapaasukeltajapolvea edustavat, Lauri Lilja ja Mikko Pöntinen sekä Saana Partinen.

Suomen värit ovat muutenkin edustettuina näkyvästi kisoissa, kun Kimmo Lahtinen toimii yhtenä kilpailujen kahdeksasta tuomarista. Joukkueen huollosta ja tiedotuksesta vastaa Matti Luukkonen.


Edustusjoukkueen kokoonpano ja kilpailulajit:

Antero Joki (Static, DYN, DNF)

Johanna Nordblad (Static, DYN, DNF)

Timo Kinnunen (Static, DYN)

Lauri Lilja (DYN, DNF)

Mikko Pöntinen (Static, DNF)

Eero Soralahti (Static, DYN, DNF)

Päivi Mettovaara (Static, DYN, DNF)

Saana Partinen ( DYN, DNF)

Matti Luukkonen (huoltaja)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Drava (=terve)

Taalla Mariborissa kelit vaihtelee. Viimeyona myrskya ja vetta mutta paivalla taas aurinkoa ja lamminta. Allas nayttaa hyvalta, samoin kisajarjestelyjen tila talla hetkella. Ruoka on keskimaarin pari euroa edullisempaa kuin siella kotosuomessa (RedBull esim 1.15 ja Makkarin tuotteet kaikki ateriat about 4.5 egee, mutta toisaalta paikallisten ravintoloiden tarjonta ja taso ei sen kummemmin Makkariin houkuttele :)
Kaupungissa on menossa paraikaa isot Lent-festifaalit ja voinen todeta, etta menoa ja meininkia taalla siis piisaa. Tanaan mm. lennattivat Slovenian lentokalustoa kaupungin halkovan joen ylla (helikoptereista lentokone ryhmiin) ja matalimmillaan about 10 metrissa. Kun otetaan huomioon, etta tuota tehtiin kaupungin ydinkeskustassa niin minusta se naytti hieman turvattomalta puuhalta...) Naihin kuviin ja tunnelmiin. Maribor ja kimmo.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Suomi!
Onnenpotkut kaikille mahtaville kisaajillemme Sloveniaan!

t. Sirpa

Anonyymi kirjoitti...

2.7.2007 Alamakiajoa Johannan pakottamana Mariborin vuorelta joka kuulemma on yksi kyseisen lajin taman vuoden World Cup paikoista. Kuulemma sikahauskaa, mutta itselle riitti, etta pysyinkin vahingossa hengissa alas saakka, enka pudonnut mihinkaan rotkoon. Turha kait mainita, etta tuossa maessa Johanna oli kuin kotonaan.
Itse treeneissa hommat nayttaa olevan hanskassa, etenkin Suomen joukkueella. Ja kuten tavallista joukkueen yhtenaisyys nakyy nimenomaan suomalaisilla mutta nyt myos lisaksi mukana olvailla Affenanmaalaisilla, jotka ovat joukolla mukana tutkailemassa naita kisoja.
Kisailmoittautumiset paasivat myos tanaan vauhtiin ja huomenna ne viela jatkuu, samoin treenit. myos kaikki tuomarit ovat jo paikalla. Huomen illalla pidetaan vihdoin kisan viralliset avajaiset ja sitten paastaankin varsinaiseen asiaan. Adja (=heippa tai jotain), kimmo

Anonyymi kirjoitti...

Sano Kimmo niille, että rupeevat kirjoittelemaan virallisia raportteja blogiin ja kuvia kans megeen, toivoo Jyri

jome kirjoitti...

Joo, kuulumiset ja treenifiilikset kiinnostaa, vaikkei mitään tuloksia vielä olisikaan...