Vuoden 2023 allaslajien AIDA -kisat kilpaillaan Jejun saarella Etelä Koreassa 10.-17.6. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät lisää linkkejä kilpailun tiedotukseen ja livestreamiin sekä sosiaaliseen mediaan. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

tiistai 3. heinäkuuta 2007

Terveiset Mariborista - alkuviikon tunnelmia!

Tervehdys blokin lukijat!

Blokin paivitysta on varmasti moni odottanut innolla ja haluan siksi heti alkuun esittaa pahoitteluni pienesta viivastyksesta. Pyydan anteeksi myos mahdollisia kirjoitus-hasardeja, silla paikallisilla on meikalaisesta poikkeava kasitys siita, mita kirjaimia ja missa jarjestyksessa nappiksessa tulee olla. Mutta eikohan naillakin parjailla, koitetaan tulla puolin ja toisin ymmarretyiksi.

Kiirusta on pitanyt ja paivat ovat kulkeneet lahinna treenien (kaksi kertaa paivassa, 9-12 ja 16-19) seka ruokailujen rytmittamina. Niin, ja ei sita oikeastaan kummosia kerrottavia viela olekaan, ainakaan sen olennaisimman osalta, silla ensimmaiset kisalahdothan ovat vasta huomenna. Huomisista DYNin alkuerien tuloksita lupaan kuitenkin raporttoida kommentteineen asap. Mutta kootaan nyt ensin hieman viimeisen kolmen paivan kuulumisia ja tunnelmia.

Matka Helsinki-Vantaalta Munchenin kautta Itavallan Graziin ja edelleen autokyydilla Mariboriin sujui suuremmitta kommelluksitta. Ainoastaan Laurin kasimatkatavaroihin ujuttama epailyttavan oloinen, kolmisen kiloa painava kaulahely maariteltiin kotimaan turvatarkastuksessa sen verran vaaralliseksi kapistukseksi, etta sille jarjestyi ihan oma pikku kuljetuslaatikon ruumassa. Kaikki matkassa oleva saatiin kuitenkin hienosti perille ja mika tarkainta ilman taysin vahingoittumattomina.

Joukkueemme on majoittunut paikalliseen kouluun ja hintaluokka huomioiden ovat olosuhteet erittain kelvolliset, joskin vaatimattomat. Olemme jakautuneet kolmeen kolmen hengen huoneisiin, joissa aina kahta huonetta kohti on yhteinen tilava kylpyhuone. Suihkusta tulee lamminta vetta, vesi on juomakelpoista ja matkaa taalta hallille on vaivaiset pari korttelin valia. Keskustan ruoka-apajille onkin sitten jonkin verran pidempi jotos, sekin kuitenkin ihan kohtuullisen kavelymatkan paassa.

Kuten tuossa anonyymi paikallaolija jo kertoilikin, allasolosuhteet ovat mita mainioimmat: allas on tasasyvyinen ja kilpailijoidemme mukaan erittain hyva dynamicia silmalla pitaen. Hieman spekulaatiota sen sijaan on herattanyt altaan pohjamerkinnat, samassa altaassa kun sukelletaan poikittaissuunnassa DNF. Vaikkei sukeltaessa kaakeleita tarvitsisikaan laskea, niin akkijarrutuksen valttamiseksi kannattaa DNF:ssa viimeisen t-pisteen kohdasta olla hyvin tietoinen.

Ulkomaan "kuuluisuudet" tietyti kiinnostavat aina, ja omien starojemme lisaksi heihin voikin paivittain tormata seka treenin merkeissa etta majoitustiloissa. Tallaiselle nyypiolle se on tietysti ihmetyksen ja kertomisen arvoinen aihe, joukkueemme konkareille sen sijaan vanhastaan tuttua. Tunnetuimmista vapaasukeltajista muutamia mainitakseni mm. Herbert Nitch, Stig Severinsen ja Henning Larsen ovat majoittuneet samaan rakennukseen kanssamme.

Herbert sattui maanantaisessa iltapaivan harjoitussessiossa Mikon "sparrikaveriksi" staticissa ja siina Mikkoa kellottaessa oli mielenkiintoista sivusilmalla seurailla miehen static-sessiota, mika yhdella sanalla ilmaistuna vaikutti rankalta: Oisko mies ottanut kymmenisen kuuden-seitseman minuutin staticia vajaan reilun tunnin aikana, huh huh! Mikko ei tietystikaan asiasta saikahtanut vaan veti oman settinsa lapi kaikessa rauhassa ja sivuilleen vilkuilematta. Laurikaan ei osoittanut turhaa ujoilua Herbertin suhteen, vaan tahtaili kamerallaan parinkymmenen sentin paasta miehen puuskutuksia : )

Henningiin puolestaan tormasin tana aamuna kamppamme kylpyhuoneessa, kaveri kun sattui aivan seinanaapuriksemme. Asiaa en tosin osannut aimistella, kun en tutun oloisiin kasvoihin millaan osannut nimea yhdistaa. Altailla hiippaillessaan huomioni kiinnittyi Henningin melko vaatimattoman oloiseen varmaan pari kiloiseen kaulapainoon, jonka avulla on kuitenkin sukellettu pitkalti kolmatta sataa metria. Muita vapaasukellusmaailman kuuluisuuksia on paikalla muun muassa Lotta Erickson, Alexey ja Natalia Molchanova, Guillaume Nery, seka liuta "vahemman tunnettuja", mutta tulostensa perusteella varteenotettavia tekijoita.

Mitahan muuta... Lampotila liikkuu tuossa 30 hujakoilla ja eilis yon vaikuttavaa ukkosmyrakkaa lukuunottamatta on ilma aurinkoinen. Porukka vaikuttaa varsin tyytyvaiselta oloonsa. Kisameiningin lisaksi varia kaupunkiin tuo paraikaa kaynnissa olevat Lentin festivaalit seka Drava-joen varteen kyhatty festivaalikatu esiintymislavoineen, lukuisine kojuineen ja viihtyisine ravintoloineen. Niiden antimista ei tietysti joukkueemme aivan taydessa mittakaavassa paase nauttimaan ennen kuin kisahommat on hoidettu kunnialla pois paivajarjestyksesta.

Tassa nyt paallimmaisena mieleen tuleva, treenikuulumisista lienevat kilpailijat oikeimpia tarkemmin kertoilemaan. Ai niin, niita paljon kaivattuja kuvia on tulossa, jahka saadaan oma lappari toimintaan. Homman pitaisi kuulemma onnistua huomisaamuna.


Matti

Ei kommentteja: