Vuoden 2023 allaslajien AIDA -kisat kilpaillaan Jejun saarella Etelä Koreassa 10.-17.6. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät lisää linkkejä kilpailun tiedotukseen ja livestreamiin sekä sosiaaliseen mediaan. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

tiistai 3. heinäkuuta 2007

Dynan kisaolosuhteet

No niin, hieman on kiiretta pukannut kun kisajarjestajat ovat onnistuneet jarkaamaan treeenimahdollisuuksia niin tiuhaan ettei valissa ole ehtinyt kunnolla edes syomaan. Nyt arpa on niin sanotusti heitetty huomisia dyna-alkueria ajatellen, joten tassa on hyvaa aikaa kommentoida kuulumisia.

Kisa-allas on juuri niin taydellinen kuin MM-kisoilta vain voikin toivoa: tasainen, 2m syva pohja; sopivan lamminta vetta (26 astetta); seisonta-ulokkeet altaan kaikilla reunoilla; puhdasta ja kirkasta vetta; sisahalli (saaolosuhteet vakioidut ja ennalta arvattavat). Eli huomisen jalkeen ainakaan altaan olosuhteita ei pitaisi paasta syyttamaan penkin alle menneista dyykeista. Ainoana duupiona on mahdolliset erilliset lahtokorokkeet mita altaaseen ehka laitetaan, mutta niista pitaisi kohta saada selvyytta kun Matti kay kuuntelemassa kuulumiset dynan event committeesta.

Dyna-addiktina silmaan on pistanyt se, etta suomalaiset on olleet melkein ainoita dynan treenaajia viime paivina. Kaikki muut tuntuvat preferoivan staticin treenailua vaikka se tulee ohjelmaan vasta torstaina. Lieneeko kuuma ilmanala lannistanut muut kilpailijat rennompien lajien pariin?

Toinen silmiin pistanyt seikka on ollut, etta vaikka useat maat ovat lahettaneet useita kilpailijoita, niin Suomen lisaksi ainoastaan Japanilaiset nayttaisivat treenaavan joukkueena. Olemme onnistuneet harjoittelemaan useita taysimuotoisia kisasuorituksia lammittelyineen, lahtolaskentoineen etc. sen takia etta olemme pystyneet sopimaan keskenamme treenisessioiden sisalloista. Tama tulee olemaan merkittava ero varsinkin muiden maiden kokemattomampiin kilpailijoihin nahden Tama joukkuehenki tulee varmasti sailymaan kisapaivinakin helpottaen sita sekamelskaa ja hamminkia mita siella varmasti tulee vastaan reilusti yli sadan hermostuneen kilpailijan ja toimitsijan haariessa edestakaisin: seuraavaksi sukeltavat saavat keskittya rauhassa, ja kaikki muut varmistavat ettei mikaan paase hairitsemaan heidan optimaalista keskittymistaan.

Suomalaisilla ei ole ollut mitaan ongelmia paasta sinuiksi kisa-altaan kanssa, vaikka 50m allas on aina hieman erilainen kuin normaali 25m allas. Melkein kaikki dynakisaajat ovat tehneet helppoja kaannoksia 100m:sta joten mitaan morkoa ei tastakaan nayta muodostuvan. Paivi yltyi melkein omaan ennatykseensa eilen tehden varman 120m vedon taysin puhtaalla ylostulolla ja ilman mitaan hatikoinnin merkkeja missaan vaiheessa dyykkia. Itse sain tanaan karistettua 150m:n kaannospeikon saatuani alle viela yhden vahvan hieman yli 160m siivun ilman etta tuntui oikeastaan muulta kuin kevyelta lenkkeilylta jaloissa. Jos tuosta omasta dyykista mitaan huonoa haluaa sanoa, niin se oli jopa liiankin helppo 'kenraaliharjoitusdyykki', koska se ei tuntunut vaikealta missaan vaiheessa. Viimeisessa harjoituksessa olisi varmaankin ollut hyva jos olisi ollut joitakin pienia ongelmia, joiden yli olisi paassyt dyykin aikana, jotta olisi sitten henkisesti valmiimpi kohtaamaan kisasiivun aikaiset odottamattomat vastoinkaymiset. No, turha kai tassa ruveta ylettomasti valittamaan ongelmien puutetta :). Huomenna vain heti aamusta kova henkinen valmistautuminen paalle, niin eikohan se seuraava seinakin rupea haamottamaan...

Tanaan illalla meilla on ohjelmassa viela kisojen perinteinen avajaisparaati (kuvia tulossa huomenna), minka jalkeen syomme viela kevyesti jotakin ja painumme pehkuihin odottamaan huomista.

Huomiset lahtoajat ovat aika myohaan. Aikaisimmat ajat ovat muistaakseni joskus 17:00 aikoihin, ja oma starttini on 19:00.

-EeroS

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hirmuisesti tsemppiä jokaiselle kisaajalle tasapuolisesti. Tällä kellonlyömällä ovat ensimmäiset kisaajat jo suorittaneet. Ois kiva, jos tietää, kuka aina on seuraavana päivänä vuorossa ja missä lajissa. Lisää myötäjännittämistä - tulee remontin keskellekin jotain jännitystä ; D Pitäkää lippu korkealla!!!! Hegessä mukana..