Vuoden 2023 allaslajien AIDA -kisat kilpaillaan Jejun saarella Etelä Koreassa 10.-17.6. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät lisää linkkejä kilpailun tiedotukseen ja livestreamiin sekä sosiaaliseen mediaan. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

tiistai 30. lokakuuta 2007

Ensimmäinen maailmanmestaruus



Tänään oli viimeinen virallinen treenipäivä ja illan event comitteen takia harjoitukset loppuvat jo 15:30. Jengi oli selvästi hieman huolissaan ehtimisistä ja jo aamulla jolloin yleensä olemme saaneet olla lähes yksin köydellä oli monta ryhmää valmiina sukeltamaan. Uimme siis suht hätäisesti köydelle että pääsisimme alta pois ennen suurinta sirkusta.

Timo teki pari nopeaa free immersion sukellusta ja ilmoitti olevansa valmis. Valmistautuminen oli niin nopea ettei Antero ollut ehtinyt vielä edes paikalle niskatyynyn kanssa. Countdown oli jo 3 minuutissa kun Antero sujautti tyynyn Timon niskan alle, mutta ei se Timppaa häirinnyt. Timo sukelsi 75m todella helpon ja nautinnollisen oloisesti. Timokin on nyt täydessä iskussa ja enää jännitämme mitä mies ilmoittaa et:ksi. Varmasti yli 80 menisi, mutta miettikööt mies rauhassa.

Itselleni köysi laskettiin 85 metriin. Olo oli jo lämppäreissä jotenkin vähän tukkoinen, mutta päätin sukeltaa silti. Sukellusta ei voi kyllä luonnehtia miellyttäväksi. Pieni hermostuneisuus näkyi laskeutumisvauhdissa, olin pohjalla jo 1:14, myös paineentasaus oli aivan rajoilla tällä kertaa. Ylös tulin myös melko hermostuneesti. En oikeastaan muista edes tehneeni protokollaa, mutta kuulemma se oli ok. Tämä on kuitenkin aika selkeä merkki siitä, että rajat alkavat löytyä. ET:n ilmoittamista täytyy nyt miettiä tosissaan. Kiusaus olisi tietysti kova yrittää SE:tä, matkaa olisi vain 2 metriä, mutta toisaalta se sotisi omaa filosofiaani vastaan enkä vielä teidä kuinka reagoin kilpailustressiin. Onneksi on huomiseen aikaa miettiä.

Lopuksi vielä Antero sukelsi vielä 75 metriin ja on näin parantanut myös omaa ennätystään myös hulppeat 14 metriä. Kyllä Anteronkin naamasta näki että sukellus oli raskas, mutta vielä täysin puhdas.

Kaiken kaikkiaan joukkue on siis varsin hyvässä iskussa, jos näin voi suoraan sanoa. Nyt jos säät vaan pysyvät kunnossa homma on enää päänupista kiinni!

Iltapäivällä Sebastian Näslund organisoi leikkimieliset static-viesti kilpailun, jossa 3 hengen joukkueet pidättävät hengitystään siten, että seuraavan pitää olla veden alla kun edellinen tulee ylös. Osallistuin kisaan Tanskalaisen Stig Severinsenin ja Venäläisen Alexey Molchanov:in kanssa ja voitimme kisan tietysti reilulla marginaalilla :) Minun puolestani loput kisat voidaan vaikka jättää väliin, eka maailmanmestaruus on jo ansaittu.

Myös kansainvälinen media kiinnostui tietysti heti tapahtumasta, kuten kuvista näkyy

3 kommenttia:

Kimmo Lahtinen kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Kimmo Lahtinen kirjoitti...

Kun mietitte syvyyksiä, niin muistakaa ettei syvimmät sukellukset ole niitä joille palkinnot jaetaan, vaan ne sukellukset joiden suorittajat ovat hallinneet homman ja pitäneet itsensä kurissa. Näin oli Nizzassakin (ja itseasiassa kaikissa muissakin MM kisoissa): huippusukeltajat kuten Nery ja Nitch vetivät BO:t jolloin Timo otti mitalinsa. Huipun ja hyvän sukeltajan ero on siis hiuksen hieno.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea mestarille ;-)

Stemiä alkaviin koitoksiin !

terv´

Kaide

p.s. kiitoksia mainiosta päiväkirjasta.