Vuoden 2023 allaslajien AIDA -kisat kilpaillaan Jejun saarella Etelä Koreassa 10.-17.6. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät lisää linkkejä kilpailun tiedotukseen ja livestreamiin sekä sosiaaliseen mediaan. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

maanantai 29. lokakuuta 2007

Yhtä hymyä



Koko yön tuuli niin kovaa että ovet ryskyivät ja kävi jo mielessä että noinkohan päästään veteen ollenkaan. Aamulla kova tuuli jatkui, mutta totesimme taas että tällaiset olot voivat olla kisassakin, joten parempi vaan niellä kiukku ja mennä veteen. Luonnonvoimille me ei mitään voida, mutta sille kyllä kuinka me siihen suhtaudutaan.

Kannatti mennä, koska uituamme merelle tajusimme että vaikka aallokko näyttää hurjalta, ei se vedessä pahalle tunnu. Varsinkin kun käytössämme oli Susannan (onneksi) mukanaan raahaama puhallettava niskatyyny, niin se pään alla aallokkoa ei juuri edes huomaa. Mikä parempaa, vedessä ei ollut minkään sortin virtaa vaan köydet olivat aivan suorat.

Tänään oli myös eka virallinen treenipäivä, joten pääsimme kokeilemaan sukellusta tagin kanssa.

Ensimmäisenä asetimme köyden 70 metriin Anteroa varten ja pienen lepäilyn jälkeen mies matkaan. Noin 2 minuutin jälkeen alkoi pinnallekin erottua nouseva hahmo ja hymyn erotti jo 20 metristä. Todella vahva sukellus ja paineentasaus onnistui kuulemma vielä pohjallakin. Tämä on todella kova suoritus kun ottaa huomioon että Anza ei käytä edes mouthfilliä, vaan menee aivan perintesellä Frenzelillä.


Sukelsin itse seuraavaksi ja olin niin vakuuttunut olosuhteista, että asetimme köyden 80 metriin. 4 minuutin countdown ja alas...Sukellus oli jopa hieman rennompi kuin 76, toki ylös tullessa hapotti kovempaa jne, mutta kuitenkin täysin kontrollissa ja varmasti hymy erottui myös pitkän matkan päästä :) Kellon mukaan sukellus oli 81.6, mutta köydestähän se mitataan. Mainitsen tämän kuitenkin vuonna 81 syntyneen vaimoni kunniaksi, jolla on tänään synttärit - eli terveisiä kotiin :)

Timo on jo toipumaan päin ja sukelsi varmistellen 71 metriä ja ei siinäkään kyllä mitään epäselvää ollut. Hieman hidas sukellus, mutta ilmeisesti mies vain nautiskeli palanneista voimistaan.

Vielä kuorrutuksena koko touhun päälle, Susanna sukelsi 55 metriä, eli kirkkaasti yli nykyisten SE-lukemien. Matka ei Susannalle edelleenkään tee tiukkaa. Paineentasaus oli kuulemma vaikeaa, mutta meni kuitenkin, joten mikäs siinä.

Aamianen jäi väliin kun touhusimme meressä niin kauan, mutta jostakin syystä tämä ei ketään tuntunut haittaavan :)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mahtavalle kuulostaa teidän touhuilut! mukava lukea täältä kuulumiset!
Syviä onnistuneita sukelluksia kaikille!

Susanna näytä niille!

terv. LOT05

Sirpa kirjoitti...

Mahtavaa! Olen sanaton :)

Anonyymi kirjoitti...

Siellähän on ollut sitten samanlainen syysmyrsky kuin tääläkin :D (..tuulen suhteen ;D
ja tuo aurinkokin tuntuu lämmittävän siellä mukavasti!)

Terveisiä vaan täältä Helsingistä ja onnea tuleviin kilpailuihin :D

terv. Hebe

Kalle kirjoitti...

Aivan mahtavaa luettavaa! Uskomattoman hienoa tulosta koko porukka!!

Sama rentous kisaan mukaan niin tulee hyvää jälkeä.

Anonyymi kirjoitti...

Loistavaa! Hienoa touhua koko porukalta, me pidetään täällä peukkuja! :)

Päivi