Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

torstai 25. elokuuta 2022

CWT -viimeiset kisapäivät

Naisten CWT-päivänä Janita sukelsi mukavat 42 metriä syvyyttä monoräpylällä. Ennen pintaan nousua Janita vilkutteli taas innokkaasti Diveyelle ja pintaprotokollassa meinasi ok-merkin sijasta tulla vilkutus. Janita sai kuitenkin tehtyä protokollan oikein ja sai parannettua CWT-kisatulostaan yhdellä metrillä. Myöhemmin illalla tuomarit moikkailivat Suomen joukkuetta nostamalla käden ilmaan ja näyttämällä sen jälkeen ok-merkin. 

Miesten CWT-päivänä Janita ilmoittautui openeriksi ja sukelsi juuri ennen Miroa 43 metriä monolla ja kiiruhti oman sukelluksensa jälkeen koutsaamaan Miroa. Miro piti ensimmäisen lepopäivänsä ennen monosukellustaan ja lepo teki hyvää. Jo lämmittelysukellukset tuntuivat Mirosta rennoilta ja ilman maskia oli helppoa sukeltaa. Miro paransi omaan omaa ennätystään usealla metrillä 55 metrin sukelluksellaan.

Matilla oli etukäteen luottavainen olo ilmoittamastaan 71 metrin sukelluksesta ja vointikin oli viimein hyvä huonovointisuuden jälkeen. Aamun venyttelyt ja visualisoinnit sujuivat hyvin ja Matilla oli henkisesti ja fyysisesti hyvä olo. Sukelluksella paineentasaus loppui kuitenkin kesken ja Matti kääntyi etukäteen 64 metrin kohdalla. 

Tommilla oli sama strategia kuin Mirollakin ”Go hard or go home” ja ilmoitti rohkeasti 70 metriä syvyyttä. Tommilla oli hyvä luotto siihen, että sukellus onnistuu, vaikka hän lisäsikin useamman metrin kerralla. Sukellus meni tuttuun tapaan hyvin ja Tommi sai valkoisen kortin. Illalla vuorossa vielä palkintojenjakotilaisuus sekä päättäjäisjuhlat. 

Ei kommentteja: