Vuoden 2023 allaslajien AIDA -kisat kilpaillaan Jejun saarella Etelä Koreassa 10.-17.6. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät lisää linkkejä kilpailun tiedotukseen ja livestreamiin sekä sosiaaliseen mediaan. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

maanantai 17. syyskuuta 2012

15.9. Pituussukellus ja päättäjäiset

Pituussukellus aloitettiin staticin tavoin aikaisin aamulla. Tällä kertaa kyseessä oli onneksi tuttu halli, joten tällä kertaa löysimme sinne ilman ongelmia. Antero aloitti suomalaisten dynaurakan tehden ensimmäisessä lähdössä loistavan tuloksen ja oman ennätyksensä 182 metriä. Antero sai vihdoin altaassakin sukellusrefleksinsä toimimaan ja reidet kunnolla hapoille. Tällä menolla mies tulee liittymään 200 metrin kerhoon vielä aivan lähiaikoina.

Veeran, Lauran ja Saanan päivä meni jälleen kerran loistavasti. Laura teki taas ennätyksensä, todella tyylikkään 133 metriä. Seuraavaksi Veera teki myös ennätyksensä uudella monollaan, helpon 149-metrisen. Lopuksi Saana teki koko kisojen kolmanneksi pisimmän sukelluksen iskemällä 179 metriä tauluun. Tytöt keräsivät jälleen kolme valkoista korttia huikeilla tuloksilla, loistavaa!

Valitettavasti kumpikaan Mikko ei enää kovasta yrityksestä huolimatta pystynyt henkisesti tai fyysisesti lainkaan latautumaan pituussukellussuorituksiinsa. Jonkinnäköiset keskinkertaiset tulokset olisivat luultavasti onnistuneet, mutta miesten mielenterveyden ja motivaation kannalta oli luultavasti kuitenkin parempi jättää maksimisukellukset seuraaviin kisoihin. Nyt jäi ainakin kova nälkä tulevaan.

Viimeisten sukeltajien suoritusten jälkeen jäimme odottelemaan lopullisia tuloksia. Papereiden ilmestyttyä seinälle näimme, että Suomen naiset olivat hienosti neljänsinä, vain vaivaiset kuusi pistettä pronssisijasta jäljessä. Tytöt tekivät uskomattoman hienoja ja varmoja suorituksia läpi koko kilpailun ja taakse jäi 13 muuta joukkuetta, mukaan luettuna monet huippumaat kuten Venäjä, Ruotsi, USA ja Iso-Britannia. Nämä olivat ensimmäiset joukkuekilpailut, joihin Suomi sai kasattua myös naisten joukkueen ja ajatuksena oli, että tytöt tulevat lähinnä hankkimaan tärkeää syvyys- ja kilpailukokemusta. Mitä vielä! Laura, Saana ja Veera näyttivät kaikille olevansa jokainen varmoja huippusukeltajia jo nyt ja pystyvänsä huikeisiin tuloksiin haastavissa olosuhteissa.

Veera teki 61 metriä syvyyttä ja Suomen ennätyksen, staticia 6 min 7 s ja pituutta 149 metriä.

Saana teki syvyyttä 12 metriä, staticia 5 min 3 s ja pituutta hulppeat 179 metriä, vain muutama metri omaa SE:tään vähemmän.

Lauran sarja oli huikeat 41 metriä syvyyttä vain yhden kesän syvyyskokemuksen jälkeen, staticia 4 min 19 s ja pituutta 133 metriä. Jokainen näistä tuloksista oli vieläpä oma ennätys.

Miehistä Antero sai hyvän sarjan kasaan tuloksilla 80 m syvyyttä, 6 min 33 s staticia ja 182 metriä pituutta. Mikko N sai arvokasta syvyyssukelluskokemusta ja tulevaisuudessa mies pääsee varmasti suuriin syvyyksiin vain pienellä paineentasaustekniikan hiomisella. Mikko P sai myös uutta innostusta syvyyssukeltamiseen tehtyään helpon oman ennätyksensä ja vieläpä maskilla. 85 metristä on enää lyhyt matka sadan metrin paremmalle puolen.

Miesten voitto meni lopulta Kroatiaan, hopea Ranskaan ja pronssi Tsekkiin. Naisten voitto meni toisen kerran peräkkäin Japaniin, hopea Ranskaan, pronssi Serbiaan ja kuten sanottu, neljäs tila Suomeen.

Illalla oli vuorossa vielä kisojen päättäjäiset. Loppujuhlissa olikin loistava tunnelma, joka hyvin kompensoi tämän kaksiviikkoisen vuoristoradan synkempiä hetkiä.

Ensi vuonna syvyyden henkilökohtaiset MM-kisat järjestetään syyskuussa Kreikan Kalamatassa. Allaskisojen paikkaa ei ole vielä päätetty, mutta ehdokkaina ovat Kreikka, Puola ja Serbia, kaikki hyviä paikkoja. Palataan asiaan ensi vuonna!

3 kommenttia:

Jone kirjoitti...

Kiitos taas kerran blogipäivityksistä!

Toivotaan, että olisi joskus edes yhdet kisat jossa verkkoyhteydet toimisivat kunnolla. Vai pitäisiköhän maajoukkue panostaa prepaid 3g korttiin ensi kisoissa jos sattuisi olemaan jonkun sivilisaation reunamilla?

Ja lopuksi vielä onnittelut naisille! Hienon työn teitte! Ensi kisoissa sitten pronssia eikö? ;)

- J

Laura kirjoitti...

Nizzan kisat olivat upea kokemus kaikista vastoinkäymisistä huolimatta. Naurua oli itkua enemmän:)
Itse haluasin kiittää nimenomaan Mipöä ja Veloa
loistavista koutsauksista, ja hyvistä neuvoista joita
ilman olisi ensikertalaisena ollut varmasti vellit housussa (tai siis speedoissa) monessa kohtaa. On hurjasti rennompaa tehdä kisasuorituksia kun tietää vieressä olevan osaava ja kokenut koutsi. Muutenkin kaikki oli hienosti järjestetty etukäteen.
Kiitos koko porukalle mukavasta reissusta ja blogin lukijoille tuesta. Ug

spar8 kirjoitti...

Kiitos blogipäivityksistä, ja siitä että päivititte kaikki päivät vaikka ette niitä reaaliajassa päässeet lähettämään.